Влада

Поляки розповідали житомирським перевізникам та владі, як провести транспортну реформу безболісно

12 July 2017, 19:51

Як провести транспортну реформу безболісно для приватного бізнесу та які кроки потрібно зробити, щоб пасажирські перевезення стали комфортними для жителів міста – про це говорили 12 липня під час зустрічі приватних перевізників Житомира із польською делегацією з міста Люблін. За словами директора управління міського транспорту у Любліні Гжегожа Малеца, Польща проходила той самий шлях, що й Україна зараз. Саме тому колеги вирішили поділитись досвідом із житомирянами.

«Першою рекомендацією є потреба врегулювання усіх процесів, які відбуваються в транспортних перевезеннях міста. Має бути налагодження системи управління. І, звичайно, потрібно брати до уваги питання підвищення якості продажу, дистрибуції білетів відповідно до поновлення рухомого складу, яке буде впливати на якість перевезень. Тут потрібно донести до суспільства думку про те, що треба підтримувати розвиток через підвищення оплати за проїзд, бо вони є користувачами. І саме через підвищення якості перевезень буде підвищуватись вдоволення користувача», - каже Ґжеґож Малец.

Під час зустрічі приватні перевізники кілька разів говорили про свої проблеми та нарікали на відсутність компенсації за проїзд пільговиків з боку держави та міської влади, однак зустріч для себе вважають корисною.

«Ми на сьогоднішній день набрались досвіду про те, що в Польщі вже є. І ми будемо переймати цей досвід і і, дасть Бог, будемо з владою співпрацювати для того, щоб покращити якість перевезень в місті Житомирі, щоб ця якість була не гірша, ніж в Любліні. Але на це треба час. Ситуація в Любліні, як шановний гість із Польщі розказав: вони йшли до цього 20 років. А в Україні ми тільки починаємо до цього йти, для цього потрібен певний час», - розповідає директор ПП «Шеріфф» Олександр Янчук.

Польські колеги, озираючись на свій досвід, можуть підказати як саме правильно реформувати транспортну сферу міста, та допомогти уникнути проблем, які можуть виникнути у цьому процесі, переконані в міській раді.

«Ми відвідували цілий ряд закордонних міст і сприймали цей досвід, а це такий дзеркальний обмін з ціллю все-таки, щоб колеги з Польщі теж мали уявлення з чим ми працюємо, щоб оцей шлях реформування провести максимально безболісно. І той досвід, який вони вже в себе в свій час проходили, його врахувати в наших кроках», - каже заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі