Події

У Житомирській області зросла кількість нещасних випадків на виробництві

14 July 2017, 13:56

За 6 місяців в Житомирській області на виробництві травмувалося 66 людей – це на 8 осіб більше, ніж за цей же період 2016 року.

Про це 13 липня повідомив сайт управління Держпраці в Житомирській області за підсумками роботи за перше півріччя 2017 року.

«Проведений аналіз стану виробничого травматизму засвідчує, що за І півріччя 2017 року в Житомирській області було травмовано 66 осіб, що на 8 більше, ніж в аналогічному періоді 2016 року. Найбільш травмонебезпечними галузями економіки у Житомирській області стали соціально-культурна сфера та торгівля (18 нещасних випадків)», - інформує управління.

У прес-службі управління Держпраці в Житомирській області Житомир.info розповіли, що під нещасними випадками у соціально-культурній сфері мається на увазі травмування працівників закладів освіти, медицини та культури. Більш детально про ці випадки не змогли розповісти, так як розслідування по них проводилися комісіями, створеними при даних установах.

Кількість смертельних травмувань за півроку склала 3 випадки, - зазначають в управлінні.

«Аналіз причин нещасних випадків показує, що основною причиною виробничого травматизму є упущення в організації охорони праці на підприємствах області з боку роботодавців та нехтування працюючими особистою безпекою. Як наслідок, більшість нещасних випадків, у тому числі смертельних, сталися внаслідок порушення трудової і виробничої дисципліни, невиконання посадових обов’язків, вимог інструкцій з охорони праці та особистої необережності потерпілих»,- цитує прес-служба виступ головного державного інспектора сектору розслідування, аналізу, обліку аварій і виробничого травматизму управління Держпраці Ганни Василенко.

Нагадаємо, управління Держпраці вимагає дисциплінарного покарання для головного лікаря Народицької центральної районної лікарні в Житомирській області, яка лише на 5 день повідомила в управління Держпраці про травмованого лісоруба, який помер під час лікування.

Як повідомляв Житомир.info, більша частина перевірених інспекторами підприємств у Житомирській області порушують трудове законодавство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі