Влада

Держпраці вимагає дисциплінарного покарання для головного лікаря ЦРЛ в Житомирській області

14 July 2017, 13:03

Керівниця Народицької районної лікарні в Житомирській області лише на 5 день повідомила в управління Держпраці про травмованого лісоруба, який помер під час лікування.

Про це 13 липня повідомив сайт управління Держпраці в Житомирській області за підсумками роботи за перше півріччя 2017 року.

«Учасники колегії розглянули питання несвоєчасного подання Народицькою центральною районною лікарнею екстреного повідомлення про звернення потерпілого щодо настання нещасного випадку на виробництві, що унеможливило прийняття управлінням відповідного рішення за фактом настання нещасного випадку зі смертельним наслідком. Зокрема, потерпілий 18 травня 2017 року потрапив до медичного закладу з тілесними ушкодженнями, які він отримав під час виконання лісосічних робіт і від яких він 20 травня, перебуваючи на лікуванні, помер. Зазначене повідомлення за підписом головного лікаря Народицької центральної районної лікарні Марії Пащук надійшло до управління лише на п’ятий день після настання даної події. У повідомленні, незважаючи на смерть чоловіка, був вказаний його діагноз», - інформує прес-служба управління.

«Враховуючи недбале ставлення головного лікаря Народицької ЦРЛ до виконання вимог законодавства про охорону праці, начальник управління Сергій Сечін повідомив щодо подання управлінням клопотання про притягнення Марії Пащук до дисциплінарної відповідальності», - йдеться в повідомленні.

На противагу даному випадку прес-служба повідомляє про керівника приватного підприємства з Житомира, який усунув причини смертельного травмування свого підлеглого та допоміг родині загиблого кранівника.   

«Перед членами колегії, посадовими особами Управління, соціальними партнерами і гостями доповів директор приватного підприємства «Нінон» Григорій Мумладзе. Директор нагадав, що нещасний випадок на його підприємстві стався з кранівником, потерпілого притиснуло кам’яним блоком вагою близько 7 тонн до напівпричепа, внаслідок чого він помер на місці події. Голова колегії Сергій Сечін поінформував членів колегії про співпрацю директора та відзначив, що як керівник підприємства, де стався такий трагічний випадок, він не тільки своєчасно і в повному обсязі виконав усі заходи щодо усунення причин настання нещасного випадку, але й не залишився осторонь і підтримав родину потерпілого. На жаль, це не поверне людину до життя, проте, безумовно, це заслуговує на повагу», - зазначає прес-служба управління Держпраці.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2017 року стовбур дерева важко травмував водія лісовоза Баранівського лісництва, а в Овруцькому районі загинув лісоруб, який випав із причепа вантажівки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі