Влада

Інспектори Держпраці виявили порушення на 57% перевірених у Житомирській області підприємств

14 July 2017, 11:54

 За 6 місяців спеціалісти управління Держпраці у Житомирській області здійснили перевірки дотримання законодавства про працю на 412 підприємствах та у фізичних осіб-підприємців області і зафіксували порушення у 57 % випадків.

Про це 13 липня повідомив сайт управління Держпраці в Житомирській області за підсумками роботи за перше півріччя 2017 року.

«Упродовж І півріччя спеціалісти управління Держпраці у Житомирській області здійснили 457 перевірок дотримання законодавства про працю на 412 підприємствах, установах, організаціях та у фізичних осіб-суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють господарську діяльність на території Житомирської області. Порушення законодавства про працю були зафіксовані у 57 % випадків. Здійснено 133 перевірки щодо дотримання квоти працевлаштування інвалідів та подачі звітності до Фонду інвалідів, виявлено 75 порушень у 41 суб'єкта господарської діяльності», - інформує прес-служба.

Щодо оплати праці, то фахівці управління за 6 місяців 2017 року здійснили 8 перевірок на 8 підприємствах-боржниках із виплати заробітної плати із сумою заборгованості близько 8 мільйонів гривень, - зазначає прес-служба. Також за звітний період головними державними інспекторами проведено 12 перевірок щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками, виявлено використання праці без належного оформлення двох працівників.

Порушень у сфері додержання законодавства про праці стосувалися й звернення громадян, повідомляють в управлінні Держпраці.

«У порівнянні з минулим роком зросла кількість звернень, і за І півріччя 2017 року їх зареєстровано 616. В переважній більшості питання, з якими звертались громадяни, стосувалися порушень у сфері додержання законодавства про працю, зокрема, у виплаті мінімальної заробітної плати, щодо остаточного розрахунку при звільненні, оплати лікарняних, невиплати середнього заробітку особам, призваним на строкову військову службу, скаржники нарікали на неправомірні дії роботодавців щодо звільнення працівників, понаднормову працю без відповідної оплати, порушували питання трудової дисципліни, порядку скорочення тощо», - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, в лютому 2017 року начальник управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін розповідав, що заборона на перевірку бізнесу в Україні не стосується контролю з боку територіальних органів Державної служби України з питань праці, і управління на законних підставах здійснює планові і позапланові перевірки.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році управління Держпраці у Житомирській області планує перевірити 400 підприємств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі