Місто

Рідкісні кадри про знаменитого хірурга Олександра Гербачевського, іменем якого названа Житомирська обласна лікарня

19 July 2017, 10:44

Про житомирського лікаря Олександра Гербачевського, який у 86 років продовжував оперувати і був взірцем не лише для місцевих медиків, а й для медичної галузі усієї країни, у 80-ті роки минулого століття мало хто не чув.

На рідкісні кадри про знаменитого хірурга у Київському кіноархіві натрапив житомирський колекціонер ретрокінохроніки Сергій Бовкун.

«Я знайшов в столичному кіноархіві чергову цікаву хроніку з історії Житомира. Це два сюжети кіножурналів 1969 і 1970 років, присвячені знаменитому лікарю Олександру Гербачевському. Його ім'я носить Житомирська обласна лікарня. Дотепер ніде не було кінозйомок Гербачевського — лише фото. Я віднайшов ці два сюжети в кіноархіві. А профінансував придбання оцифрованих копій кінохроніки профком Житомирської обласної лікарні імені Гербачевського», - розповів Сергій журналісту Житомир.info.

«Ми знаємо, що хто не пам'ятає минулого — не має майбутнього. Наша лікарня носить ім'я Олександра Федоровича Гербачевського, тож ця унікальна кінохроніка для нас є дуже цінною. Адже ця людина вклала дуже багато зусиль, щоби наша лікарня була. В кінохроніці звучить цифра — що в часи керівництва Гербачевського в лікарні працювали 100 лікарів. А сьогодні — вже 300. Але без тих ста не було б сьогоднішніх триста. І в цьому теж велика заслуга Олександра Гербачевського», - приводить Сергій Бовкун коментар головного лікаря Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Гербачевського Богдана Леськіва.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно Сергій Бовкун повернув із забуття унікальну кінохроніку про Баранівський фарфоровий завод.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі