Політика

Нардеп Ігор Мосійчук пообіцяв жителям Левкова вирішити питання руху вантажівок з піском через сільську дорогу

24 July 2017, 12:10

На центральній площі Левкова, що на Житомирщині, зібралося близько півсотні селян. Люди бідкаються: і вдень, і вночі попід їхніми вікнами курсують сорокатонні вантажівки з піском. Кажуть: багатовагові автівки вже зруйнували не тільки дорогу, а і будинки. В доказ тому потріскані стіни, фундамент та огорожі.

«Стіни потріскалися, лежиш на ліжку і все трясеться», - бідкається Лариса Іванчук.

«Їдуть вночі і вдень, їде цілий поїзд цих сорокатонок, не можна дорогу перейти, хата трясеться, усе полопало. Геть, хай сюдою й не їздить», - нарікає Ганна Грицанюк.

Голова Левківської сільської ради Олександр Окоча ділиться: кілька разів вели перемовини із місцевим підприємцем, який видобуває та вивозить пісок сільською дорогою. Однак, усе безрезультатно.

«На сьогоднішній день ми вклали 300 тисяч гривень у дорогу, якою наша громада фактично не користується. Тільки автобус їздить та ці машини. Після перших зборів машини ці ходили, ми домовилися, щоб вони ходили зі швидкістю 5 км/год. Він ніби почав шукати якісь альтернативні виходи, але як ви бачите нічого не змінилося», - розповідає голова Левківської сільської ради Олександр Окоча.

Терпець селянам увірвався і вони звернулись до народних обранців. Допомогти останнім приїхали радикали: народний депутат України Ігор Мосійчук, помічник народного депутата Олексія Ленського - Олексій Оскер та депутати Житомирської облради. Разом із тим, аби захистити свої бізнесові інтереси, прибув і сам Ігор Хоцький, на якого власне люди і нарікають. Підприємець почав виправдовуватись, буцімто не має іншого шляху для вивозу.

«Іншої дороги немає, немає і все», - каже підприємець Ігор Хоцький.

На думку голови сільради та поліцейських - вихід є: встановити відповідні дорожні знаки, які обмежують рух вагового транспорту та встановити у селі пішохідні переходи. Тим паче, що комісія з безпеки дорожнього руху вже прийняла таке рішення іще у березні місяці. Однак не всі вірять, що навіть після цього щось таки зміниться.

«Їх встановлять, а толку? З березня було рішення їх встановити, встановили? Щоб приїхав народний депутат? Вони завтра встановлять, а толку?», - обурюється місцевий житель Микола.

Заспокоїти як розлючену громаду, так і невдоволеного підприємця береться народний депутат України Ігор Мосійчук.

«Ми за бізнес, але не за рахунок людських дворів. Тому, будь-який підприємець має свої витрати враховувати те, щоб не завдавати збитки громаді. За рахунок людей бізнес в Україні робитись не буде. Це моя принципова позиція та позиція Радикальної Партії Олега Ляшка», - зазначив народний депутат України Ігор Мосійчук.

Зрештою, Ігор Мосійчук доручає депутату облради Іллі Смичку особисто проконтролювати вирішення проблемного питання.

«Ігор Володимирович Мосійчук поставив завдання: встановити знаки, пішохідні переходи, нанести роздільну смугу по місту. Це все буде виконано на протязі тижня», - сказав депутат Житомирської обласної ради Ілля Смичок.

Окрім врегулювання руху вантажівок та встановлення дорожніх знаків, питання про відшкодування збитків селянам за зруйновані домівки залишається відкритим. Відстояти та захистити інтереси громади обіцяє помічник народного депутата України Олексія Ленського - Олексій Оскер.

«За ініціативою депутата обласної ради пана Чернявського, уже прийнято розпорядження про створення комісії, яка буде врегульовувати подібні конфлікти, через закон. Буде зустріч із підприємцем, де я іще раз приїду, від імені селян, вони озвучили свої вимоги. Я відходжу від того, що уже скоєно, а не від того, що він завтра відмовиться перевозити і все буде добре. Ні, уже є негатив, який створений людям і за цей негатив потрібно людям заплатити. Потрібно чітко прописати в домовленості вимоги людей. Не хочуть вони, щоб тут ці машини їздили, вони не будуть тут їздити. А то він (ред. підприємець) чекає, що влада відбудує другий міст, то почекай - це ж тобі потрібно, то відбудуй сам і їдь там. А за методами 90-х: прийшов, а побачив і віджав, то такого не буде», - зауважив помічник народного депутата Олексія Ленського Олексій Оскер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі