Місто

На майдані Соборному в Житомирі – рух транспорту в тестовому режимі, швидкість обмежена до 20 км/год

24 July 2017, 12:36

24 липня транспорт на майдані Соборному в Житомирі почав рухатися за новою схемою. Упродовж двох діб майдан був перекритий, комунальники наносили нову розмітку, а з 24 по 31 липня рух транспорту відбуватиметься у тестовому режимі.

«Роботи ще тривають. Завершений такий основний етап - є контури нового кола, є рядність, стрілки вказівні, встановлені всі знаки на в'їздах на майдан Соборний. Рух запущений у тестовому режимі, чергує постійно поліція, дає роз'яснення, не штрафує. Впродовж цього тижня триватиме обмеження швидкісного режиму 20 км/год. Також стоять на виїздах відповідні знаки, щоб максимально дисциплінувати, а вже з 1 серпня все буде функціонувати повноцінно, будуть штрафи за порушення і все інше», - розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Він зазначив, що наразі комунальники будуть продовжувати роботи, і закцентував увагу на тому, що відтепер в'їзд на Замкову гору буде можливий через вулицю Рильського, а виїзд - по вулиці Кафедральній.

«Упродовж цього тижня будуть тривати маркування острівків безпеки та облаштування паркомісць, але вже рух відбувається по новому принципу, по новій схемі організації дорожнього руху. Той, хто на колі, є головним, і всі, хто виїжджають з прилеглих вулиць, повинні уступити йому дорогу, надати пріоритет. Основні зміни відбулися якраз біля виїзду з суду таким чином, щоб унеможливити пересікання доріг і розвантажити потенційну можливість зіткнення автомобілів», - сказав Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, 4 квітня 2017 року Верховна Рада змінила правила проїзду кругових перехресть: тепер перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. 

Як повідомляв Житомир.info, на головному житомирському майдані замалювали стару розмітку, проїзд дозволяли лише весільним кортежам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі