Місто

Верховна Рада ухвалила закон, який змінить правила руху транспорту по майдану Соборному в Житомирі

4 April 2017, 16:38

Верховна Рада змінила правила проїзду кругових перехресть: тепер перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.

Таке рішення було ухвалене на пленарному засіданні 4 квітня. За прийняття в цілому законопроекту №4246 проголосували 234 депутати.

«У кожному місті діє своє правило перетину перехрещень з рухом по колу, що спричинює аварійність на таких ділянках. Тому сьогодні у суспільстві затребувані зміни, якими б запроваджувалися єдині правила перетину транспортними засобами перехресть, де організовано круговий рух. Одним з перших кілець, розроблених вже власне по схемі Roundabout – це збудоване в 1907 році архітектором Джоном Мак Лареном (John McLaren) кільце для руху автомобілів і трамваїв Hanchett Residence Park в місті Сан Хосе, Каліфорнія. У країнах Європи на перехрестях, де організовано круговий рух, діє єдина схема руху «Roundabout». Як свідчить офіційна статистика, кожного разу після введення в дію схеми «Roundabout», аварійність на перехрестях зменшувалася приблизно на 80%. Прийняття такого законопроекту зменшить аварійність на перехрестях, де організовано круговий рух», - зазначає у пояснювальній записці автор законопроекту народний депутат Михайло Папієв.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, у Житомирі часто трапляються аварії на майдані Соборному, де встановлений знак «Курговий рух». Будь-яких переваг водіям знак не надає: під час проїзду такого перехрестя потрібно керуватися загальними вимогами правил проїзду перехресть.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня цього року на Соборному майдані зіштовхнулися Lexus та Skoda.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі