Місто

У Житомирі хочуть демонтувати кіоски «Преса» та банери на парканах вздовж доріг

25 July 2017, 13:08

У Житомирі хочуть демонтувати 18 кіосків та павільйонів, які встановлені без паспорту прив’язки або власники яких платять пайові внески, зокрема демонтажу підлягають п’ять кіосків «Преса». Також планується прибрати 21 самовільно розміщену рекламну конструкцію, з яких 18 – банери на парканах.

Проект рішення виконкому про демонтаж тимчасових споруд, обладнання, спеціальних конструкцій зовнішньої реклами 25 липня опублікований на сайті міської ради.

«З метою дотримання вимог законодавства та усунення порушень у сфері благоустрою і утримання об'єктів благоустрою м. Житомира в належному естетичному та санітарному стані, у зв'язку з відсутністю відомостей про наявність дозвільної/погоджувальної документації на розміщення об'єктів виконавчий комітет міської ради вирішив затвердити перелік тимчасових споруд, обладнання, самовільно та без паспорта прив'язки розміщених на території міста Житомира, а також таких, власники яких не уклали договори про пайову участь в утриманні об'єктів благоустрою, що підлягають демонтажу. Затвердити перелік самовільно розміщених спеціальних конструкцій зовнішньої реклами в м. Житомирі, що підлягають демонтажу. Зобов'язати комунальне підприємство «Інспекція з благоустрою м.Житомира» Житомирської міської ради в місячний термін демонтувати тимчасові споруди, обладнання та спеціальні конструкції зовнішньої реклами згідно з додатками», - зазначається у проекті рішення.

Розпорядником коштів із демонтажу визначають управління комунального господарства міської ради.

 

Нагадаємо, у вересні 2015 року тоді ще кандидат в мери Житомира Сергій Сухомлин говорив, що рік пішов на те, щоб прибрати рекламу на парканах вздовж доріг, але власники рекламних конструкцій звернулися до суду. 

Як повідомляв Житомир.info, з січня 2013 року влада Житомира перестала видавати і продовжувати дозволи на розміщення рекламних банерів на парканах вздовж доріг, мотивуючи це неестетичним виглядом рекламних носіїв. В квітні 2014 року під час загальноміського місячника благоустрою збиралися прибрати всю рекламу з придорожніх парканів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі