Місто

25 дітей житомирських учасників АТО відправилися до Грузії на відпочинок

27 July 2017, 16:00

Грузинське місто Кутаїсі, місто-побратим Житомира, 27 липня прийме делегацію у складі 25 дітей житомирян, учасників АТО для відпочинку та оздоровлення.

Про це пише сайт Житомирської мерії.

В реабілітаційному таборі в місті Урекі маленькі житомиряни відпочиватимуть разом з дітьми з міста Кутаїсі. Цей проект дозволить дітям двох міст-побратимів посилити ті дружні стосунки, які тривають між міста протягом тривалого часу.

«Декілька місяців тому ми відвідували Кутаїсі з робочим візитом. В Кутаїсі ми домовились, що наші житомирські дітки полетять відпочивати у Грузію. Усі витрати на себе бере приймаюча сторона. Житомирська міська рада оплатила лише переліт маленьких житомирян», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Програма відпочинку включатиме в себе, окрім розважальних заходів, оздоровчі, реабілітаційні та психологічні напрямки. Діти пройдуть медичне обстеження в провідних клініках міста Кутаїсі.

«Сьогодні вночі ви будете у чудовій країні – Грузії. Передайте слова вдячності нашим грузинським друзям за цю підтримку. Переконаний що ці дні у Грузії будуть одні з найяскравіших у вашому житті. Набирайтеся здоров’я та вражень. Ви на собі відчуте тепло з яким грузини ставляться до українців», - сказав Сергій Сухомлин під час зустрічі з дітьми та їх батьками.

Нагадаємо, у червні цього року влада Житомира просила МАУ безкоштовно перевезти дітей учасників АТО на відпочинок до Грузії, але кошти з бюджету на оплату перельоту все ж виділили.

Як повідомляв Житомир.info, 17 лютого мер Житомира Сергій Сухомлин під час робочого візиту до Грузії домовився з мером Кутаїсі Шота Мургулія про реабілітацію для дітей із родин учасників АТО. Згодом директор соцдепартаменту Вікторія Краснопір повідомила, що 28 дітей загиблих бійців можуть скористатися пропозиціє. мерії Кутаїсі щодо безкоштовного оздоровлення.15 березня на засіданні міськвиконкому мер Сергій Сухомлин доручив департаменту праці та соціального захисту населення сформувати першу групу із 30-40 дітей загиблих учасників АТО, які зможуть пройти безкоштовну реабілітацію в грузинському місті Кутаїсі.

Фото мерії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі