Влада

Мер Житомира доручив зібрати першу групу дітей загиблих АТОшників, які зможуть оздоровитися в Кутаїсі

15 March 2017, 13:12

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин доручив департаменту праці та соціального захисту населення міськради сформувати першу групу із 30-40 дітей загиблих учасників АТО, які зможуть пройти безкоштовну реабілітацію в грузинському місті Кутаїсі.

Про це мер Житомира повідомив 15 березня під час засідання виконавчого комітету.

«Місяць тому ми з профільним заступником (Матвієм Хреновим) були в Кутаїсі. Є домовленість (з Віце-мером міста Костянтином Кавтарадзе, – ред.) про те, що у необмеженій кількості вони готові приймати сім’ї учасників АТО, сім’ї з дітьми, сім’ї загиблих бійців. Можете формувати першу групу із 30-40 осіб. Грузинська сторона бере на себе повністю їх забезпечення, догляд, харчування, проживання, медичне обслуговування. Я думаю, що нам треба буде забезпечити родинам загиблих учасників АТО тільки проїзд», – зазначив Сухомлин.

Крім того, директор департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської міської ради Вікторія Краснопір повідомила, що цьогоріч з міського бюджету виділили 395 тис. грн на придбання санаторно-курортних путівок для 44 для членів сімей загиблих учасників АТО і членів сімей тих загиблих бійців, де є діти до семи років.

«Механізм, відповідно до якого будуть закуповуватися путівки, розроблено таким чином, щоб задовольнити потребу цих людей у якісному оздоровлені шляхом укладення договору зі сплати постфактум по акту наданих послуг, тобто ми не будемо обирати за найдешевшою пропозицією ціновою. Будемо підбирати ті заклади, які найкраще підходять людям за їхніми медичними показниками, в точу числі при організації відпочинку для дітей до семи років», – уточнила Краснопір.

За її словами, відповідний проект рішення опрацьовували спільно з районними радами міста Житомира, аби врахувати попередній досвід із організації санаторно-курортного оздоровлення та побажання родин загиблих бійців.

Як повідомляв Житомир.info, 17 лютого Житомирський міський голова Сергій Сухомлин під час робочого візиту до Грузії домовився з мером Кутаїсі Шота Мургулія про реабілітацію для дітей із родин учасників АТО. Зокрема мерія Кутаїсі запропонувала безкоштовне оздоровлення 28 дітям загиблих бійців у літній період.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі