Влада

З бюджету Житомира виділили 100 тисяч гривень допомоги cім’ї грузинського воїна, який загинув в АТО

10 March 2017, 12:31

Сім’я загиблого бійця Александре Гріголашвілі з грузинського Кутаїсі – міста-побратима Житомира – отримає 100 тисяч гривень адресної матеріальної допомоги з бюджету міста.

Рішення про виділення коштів 9 березня підтримали депутати Житомирської міськради.

«Ця людина – приклад того, що спільна трагедія об’єднує народи. Грузія не так давно зіштовхнулась з російською агресією. Александре Гріголашвілі добровольцем пішов захищати Україну, бо не зі слів знав, що таке відстоювати незалежність та суверенітет власної держави», – пояснив міський голова Сергій Сухомлин.

В обґрунтуванні до проекту рішення «Про надання адресної матеріальної допомоги» зазначена біографія бійця.

Народився 16 лютого 1982 року в місті Кутаїсі (Грузія). В 2007 році закінчив Кутаїський інститут мистецтв та педагогіки за спеціальністю «Правознавство». В 2007-2008 роках служив у піхотній бригаді сухопутних військ Збройних Сил Грузії. Брав участь у військових діях в Іраку. Працював у слідчій службі Міністерства фінансів Грузії. Нагороджений подяками та відзнаками.

Александре Гріголашвілі брав участь в антитерористичний операції на Сході України, загинув 18 грудня 2014 року біля міста Щастя Луганської області. Причиною смерті героя називають вогнепальне кульове наскрізне поранення голови і грудної клітини з пошкодженням головного мозку і внутрішніх органів. У бійця залишилися дружина і двоє дітей.

«З метою підтримки сім’ї загиблого Александре Гріголашвілі, жителя міста Кутаїсі – міста-побратима Житомира, який захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брав безпосередню участь в антитерористичній операції (…) та загинув 18 грудня 2014 року, надати допомогу батькові Міхеілі Гріголашвілі в сумі 100000,00 гривень», - йдеться в обґрунтуванні до проекту рішення.

Також зазначається, що місто Кутаїсі надає підтримку із оздоровлення дітей із сімей загиблих учасників АТО на 2017 рік.

У коментарі Житомир.info директор департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської міськради Вікторія Краснопір розповіла, що Александре Гріголашвілі – це єдиний військовий із Кутаїсі, який загинув, беручи безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України.

«Це єдиний житель міста-побратима Житомира, який сумлінно захищав цілісність і суверенітет нашої країни і заслуговує на посмертну вдячність з нашого боку», - сказала директор департаменту.

Вона також розповіла, що мерія Кутаїсі запропонувала безкоштовне оздоровлення дітей загиблих АТОвців в літній період, і такою можливістю  можуть скористатися 28 дітей житомирських військових.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2017 року Сергій Сухомлин збирався на зустріч із мером Кутаїсі Шотою Мургулією домовлятися про реабілітацію для дітей із родин учасників АТО. 

Александре Гріголашвілі

Пам’ятник Александре Гріголашвілі в рідному Кутаїсі, Грузія. Усі фото з сайту «Книга пам’яті полеглих за Україну»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі