Влада

Влада хоче зробити фіксованою виплату за звання «Почесний громадянин міста Житомира»

31 July 2017, 17:58

Влада хоче внести зміни до Положення про звання «Почесний громадянин міста Житомира».

Відповідний проект рішення сесії опублікований 31 липня на сайті міської ради.

«З метою вдосконалення механізму присвоєння звання «Почесний громадянин міста Житомира» та врегулювання показників витрат на отримання одноразової грошової винагороди, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила внести зміни до абзацу 6 Розділу 4 Положення про звання «Почесний громадянин міста Житомира» виклавши його в такій редакції: «- на отримання одноразової грошової винагороди у розмірі 20 000 грн. (двадцять тисяч гривень) та приурочується до Дня міста щорічно, яка у відповідності до ст. 165 ПКУ не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу (не оподатковується ЄСВ);», - зазначається у проекті рішення.

У діючому Положення була передбачена одноразова грошова виплата «у розмірі 10 мінімальних заробітних плат, станом на 01.07. поточного року». Нагадаємо, з 1 січня цього року мінімальна зарплата в Україні 3200 грн, тобто за звання «Почесний громадянин міста Житомира» людина мала б отримати 32 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року міська рада вперше присвоїла звання «Почесний громадянин міста Житомира» посмертно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі