Політика

Хто з депутатів Житомирської облради був проти скасування рішення про передачу 23,9 га монастирю УПЦ МП

1 August 2017, 10:25

На сайті Житомирської обласної ради опублікований електронний протокол поіменного голосування за питання, які розглядалися на сесії 27 липня.

Найскандальнішім був проект про скасування рішення обласної ради, яке було ухвалене на попередній сесії 25 травня, щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою монастирю УПЦ Московського патріархату на території Чоповицької громади Малинського району. Мова йде про 23,9 га землі.

Ініціаторами скасування рішення були депутати фракцій «Свобода» та «Самопоміч», питання внесли на розгляд сесії як додаткове. Обласну раду пікетували представники «Національного корпусу», які вимагали скасувати рішення про передачу землі Московському патріархату.

До обговорення питання у сесійній залі долучилися активісти – одні виступали «за» скасування рішення, інші закликали не розколювати суспільство. Врешті лише 21 депутат з 62 присутніх проголосував за скасування рішення сесії від 25 травня 2017 року. Жодного голосу не дали за проект рішення фракції ВО «Батьківщина»: Віктор Заруцький «проти», інші 12 депутатів не голосували. Також не голосували всі 7 представників Опозиційного блоку. З чотирьох депутатів Народної партії «за» був Олександр Ющенко, інші не голосували. З фракції УКРОП «за» натиснули кнопки Андрій Озерчук та Сергій Грищенко, ще три депутати не голосували.

Лише один голос «за» дала найбільша фракція обласної ради – БПП: підтримав скасування рішення Ігор Сабадаш; «проти» голосували Ігор Павлушенко та голова облради Володимир Ширма; «утримались» Анатолій Подік, Ірина Костюшко, Степан Нусбаум та командувач ВДВ Михайло Забродський; 9 депутатів не голосували.

Одностайно «за» були три фракції: Радикальна партія – 6 голосів, Об’єднання «Самопоміч» - 6, ВО «Свобода» - 5.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня  цього року на сесії депутати Житомирської облради з другої спроби надали дозвіл на розробку проекту землеустрою монастирю УПЦ МП: всього монастирю передали 23,9 га землі. На брифінгу після сесії 27 липня керівники облради визнали, що монастир УПЦ МП порушив процедуру виділення земельних ділянок, бо спочатку забудував землю, а потім звернувся за отриманням дозволу. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі