Економіка

ФОП з Донецької області може стати переможцем тендеру і зрізатиме дерева на житомирському цвинтарі

1 August 2017, 12:56

Фізична особа-підприємець з Донецької області може стати переможцем відкритих торгів Житомирського спецкомбінату з кронування та видалення дерев на Польському кладовищі.

Проміжні результати тендеру 31 липня опублікували на сайті електронних закупівель ProZorro.

Згідно з документацією, комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради готове було заплатити 435 тисяч гривень за кронування та санітарне обрізання гілок й видалення сухих та аварійних дерев на території Польського кладовища по провулку 2 Хмельовому в Житомирі. Мова йде про 141 дерев, а саме:

  • видалення сухостійних дерев  – 130 шт.,
  • кронування дерев  – 9 шт.,
  • санітарне обрізування  дерев – 2 шт.

У тендері взяли участь житомирське комунальне підприємство «Зеленбуд», ТОВ «Імпел Гріффін Груп» з Києва та ФОП Іванін Павло Володимирович з міста Покровськ (колишній Червоноармійськ) Донецької області.

У результаті аукціону 25 липня найвигіднішу ціну – 359,7 тис. грн - запропонували кияни, однак фірма не надала замовнику знімків техніки, яка буде задіяна, та оригінали дозволів на проведення робіт на висоті, тому пропозицію «Імпел Гріффін Груп» відхилили. Найдорожче свої послуги оцінив місцевий «Зеленбуд» - 370 тис. грн, тому теж «пролетів» у тендері.

Потенційним переможцем станом на 1 серпня 2017 року став ФОП Іванін Павло Володимирович з пропозицією, яка на 850 гривень перевищує пропозицію житомирян. Зараз він проходить перевірку на відповідність документів та очікує рішення тендерного комітету.

У довідці про підприємство зазначається, що ФОП Іванін займається видаленням дерев з 2005 року не лише у Покровську, а в Донецькій та ряді інших областей: Луганській, Запорізькій, Харківській та Дніпровській. За 12 років видалив близько 15 000 аварійних дерев. Своєю перевагою називає використання альпіністського спорядження та автовишки.

Дерева на Польському цвинтарі мають бути обрізані та видалені до кінця 2017 року.

Нагадаємо, в липні цього року на Польському цвинтарі почали реалізовувати проект бюджету участі «Польський цвинтар – історико-культурний музей-заповідник у місті Житомирі», в рамках якого до 25 липня планують завершити вирізку всіх хворих дерев.

Скільки коштує місту утримання житомирських цвинтарів, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі