Місто

На околиці Житомира збираються нарешті добудувати багатоповерхівку ТОВ «Олвіта-Буд»

3 August 2017, 18:05

Купи будівельного сміття, захаращена територія та пусті віконні рами. Впродовж років цю будівлю на вулиці Євгена Рихліка (колишній провулок 5-й Щорса) в мікрорайоні Крошня житомиряни звикли називати не інакше як «будинок-привид». Десять років тому близько сотні інвесторів придбали квартири у майбутніх багатоповерхівках, втім, через економічну кризу усі роботи на об’єкті припинились, а люди втратили надію на омріяне житло. Тепер же ситуація змінилась і ТОВ «Олвіта-Буд» після зміни власника продовжить будівництво багатоповерхівки.

«Всі пам’ятають 2008-2009 роки, коли наступила перша економічна криза і певні економічні передумови для того, щоб зупинилось будівництво. Враховуючи, що дане будівництво можна назвати довгобудом, була замовлена експертиза технічного стану цієї будівлі. Внаслідок цього стало зрозуміло, що можна добудовувати. І було прийнято рішення заходити на об’єкт і завершувати його будівництво. Зараз на цьому етапі відбуваються організаційні моменти. Зокрема, в найближчий час буде засідання Оліївської сільської ради, на якому буде розглядатись продовження договору оренди землі. Сподіваюсь щиро, що і голова ради і депутати будуть сприяти нам в тому, щоб ми отримали зазначену земельну ділянку в користування. В подальшому отримуємо дозвільну документацію, яка є необхідною для того, щоб в законному руслі будувати зазначене будівництво. Після отримання дозвільної документації ми для себе бачимо, що перша черга будівництва буде завершена протягом календарного року», - розповідає власник та керівник ТОВ «Олвіта-Буд» Олександр Броніцький.

Ольга Кушнірук – одна з тих, хто вклав гроші і сподівався отримати власне житло після завершення будівництва. Жінка розповідає: за останні роки разом із іншими інвесторами оббивали пороги різних міністерств і намагались зрушити справу із мертвої точки. Тепер жінка із оптимізмом дивиться у майбутнє і сподівається, що вже зовсім скоро разом із родиною справлятиме новосілля у своїй квартирі.

«За розповідями все досить пристойно і добре, адвокати перевірили компанію (нового забудовника), і я сподіваюся, що все буде добре. Оскільки хлопці вже почали змінювати огорожі, очищати територію, я дуже сподіваюсь, що, якщо мерія допоможе з документацією та всім іншим, то ми почнемо через місяць будівництво», - каже член ініціативної групи інвесторів Ольга Кушнірук.

За словами представників компанії, котра взялась добудовувати об’єкт, будівельні роботи відновлять вже найближчим часом.

Нагадаємо, мер Сергій Сухомлин в квітні минулого року розповів про плани влади добудувати багатоповерхівку на околиці Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2012 року вкладники «Олвіта-Буд» пікетували обласну державну адміністрацію: вони вимагали, щоб «Західінкомбанк» замінив забудовника і виконував зобов'язання перед інвесторами, а губернатора Рижука та голову обласної ради Запаловського просили допомогти закінчити будинок. У 2013 році колишній директор ТОВ «Олвіта-Буд» Дмитро Рогожин пояснював, що інвестори будинку стали заручниками фонду фінансування, тому що будували його одні, а гроші збирали інші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі