Місто

Виконком дозволив продаж слабоалкогольних напоїв під час двох фестивалів на День міста

4 August 2017, 10:30

4 серпня члени Житомирського міськвиконкому внесли зміни до свого рішення щодо відзначення 1133-ї річниці від дня заснування міста Житомира і дозволили продаж слабоалкогольних напоїв.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради. 

«4 серпня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради. Під час засідання заступник міського голови Матвій Хренов порушив питання щодо внесення змін у рішення виконавчого комітету міської ради від 2 серпня щодо відзначення Дня міста в 2017 році, зокрема, щодо дозволу на продаж слабоалкогольних напоїв», - інформує мерія.

«Багато підприємців відмовляються брати участь у фестивалі вуличної їжі «Гастробренд міста Житомира», якщо вони не отримають можливість реалізовувати слабоалкогольні напої. Також варто зазначити, що ці підприємці є спонсорами деяких заходів, зокрема, фестивалю «ДжазоМир»». Слабоалкогольні напої - це нормальна європейська практика, бо ціна на локаціях значно вище ринкової. Той, хто захоче випити, піде в магазин не залежно від фестивалю», - сказав Матвій Хренов.

«Все ж таки необхідно дозволити. Якщо трапляться якісь неприємні ситуації і ми з ними не впораємось, у майбутньому ми не будемо більше погоджувати продаж слабоалкогольних напоїв», – зауважила секретар міської ради Наталія Чиж.

За даними прес-служби, члени виконавчого комітету проголосували за внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради щодо відзначення 1133-ї річниці від дня заснування міста Житомира, дозволивши продаж слабоалкогольних напоїв під час відразу двох фестивалів - фестивалю вуличної їжі «Гастробренд міста Житомира» та фестивалю «Джазомир».

Нагадаємо, 2 серпня 2017 року виконком не дозволив продавати слабоалкогольні напої під час Дня міста з 7 по 10 вересня. Тоді член виконкому Віра Гринишина запекло виступала проти "дитячого алкоголізму", а представник від організатора фестивалю вуличної їжі Ірина Маренкова назвала рішення виконкому «радянщиною» і «совком».

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни відзначали, що на День міста-2016 було на диво мало п’яних, а свято стало більш «домашнім» та «європейським».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі