Місто

Що найбільше сподобалося житомирянам зі святкування Дня міста? Анонс опитування

5 September 2016, 10:15

 Ще кілька років тому важко було уявити святкування Дня Житомира без урочистої ходи керівників міста та області, фестивалю хлібу та параду дитячих візочків на Михайлівській. Але часи змінюються, останні роки дуже змінили житомирян, як і всіх українців, а військові дії на сході країни зробили місто, в якому дислокується славетна 95-а бригада десантників, а віднедавна й штаб ВДВ, більш стриманим та делікатним.

Житомиряни відзначають, що у 2016 році День міста відрізняється від попередніх святкувань. Вперше у Житомирі грали джаз під відкритим небом, на Замковій горі, вперше проводили фестиваль вуличної їжі, вперше переможців конкурсу «Гордість міста» нагороджували не у драмтеатрі, куди вхід був тільки по запрошеннях, а на центральному майдані. Навіть традиційна вже «Культурна версія» вперше стала офіційним концертом до Дня міста і проходила не на майдані Корольова, а на Соборному. І найголовніше – вперше така увага приділяється військовій темі: виставка техніки, фотовиставка в колишньому ресторані «Смоленськ», особлива увага до сімей загиблих бійців під час урочистостей на Соборному майдані і, нарешті, відеопривітання від бійців із зоні АТО, яке кілька разів демонстрували на екранах сцени біля театру. 

Крім того, у Дня міста з’явилася спортивна «фішка»: 4 вересня в Житомирі пройшов перший Космічний напівмарафон, який зібрав кілька сотень учасників з усієї України.

Комусь не сподобалося, що на концерт до Дня міста не запросили «зірок», хтось обурюється, що майдан Соборний на два дні став пішохідним, а перекриття руху створило незручності для автомобілістів та змінило рух громадського транспорту. Але від багатьох доводилося чути, що цього року на диво мало п’яних, а свято стало більш «домашнім» та «європейським».

Житомир.info вирішив провести опитування: Що найбільше сподобалося під час святкування Дня міста-2016?

Пропонуємо наступні варіанти відповідей:

- «Jazzomir» на Замковій горі 

- Космічний напівмарафон 

- Виставка військової техніки 

- «Культурна версія» на Соборному майдані 

- Фестиваль вуличної їжі 

- Парад військових оркестрів

- Церемонія «Гордість міста» 

Обрати один з цих варіантів або запропонувати свій можна в розділі ОПРОС знизу сайту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі