Місто

На День Житомира виконком не дозволив продавати слабоалкогольні напої на Новому бульварі

2 August 2017, 10:42

На День міста у Житомирі не дозволили продавати слабоалкогольні напої під час фестивалю вуличної їжі, який буде проходити на Новому бульварі.

На засіданні міськвиконкому 2 серпня під час затвердження заходів до 1133-річчя від дня заснування Житомира за дозвіл продавати слабоалкогольні напої проголосували лише 11 членів виконкому.

«В цьому році планується святкування Дня міста з 7 вересня по 10 вересня включно. Фестиваль вуличної їжі «Гастробренд Житомира» буде проходити на Новому бульварі, і просимо погодити там продаж слабоалкогольних напоїв», - сказала начальник управління культури Ніна Рябенко.

Секретар міської ради Наталія Чиж пояснила, що мова йде про слабоалкогольні напої власного виготовлення: настоянки та наливки.

«Давайте один раз спробуємо, забезпечимо порядок, проведемо наради, забезпечимо контроль», - закликала Наталія Чиж.

Представник громадської організації, яка організовує фестиваль вуличної їжі, Ірина Маренкова повідомила, що на заході планується презентації «наливки по-житомирськи», а під час фестивалю буде обрано гастробренд Житомира.

Член виконкому Віра Гринишина зауважила, що на День міста будуть гуляти сім’ї з дітьми, і продаж навіть слабоалкогольних напоїв – це поганий приклад для дітей, і взагалі є проблема з дитячим алкоголізмом.

«Хто був на фестивалі дерунів у Коростені? Там взагалі горілка продається. Чому ми так не довіряємо нашим людям? Той, хто хоче напитися, він піде в магазин, купить і нап’ється», - підкреслив мер Сергій Сухомлин.

У цілому за план заходів з нагоди Дня міста проголосували 18 членів виконкому.

Детальніше дивіться  у сюжеті 

У порядку денному було 50 питань, додатково включили питання про розподіл субвенції з державного бюджету, продовження терміну дії рішення виконкому щодо погодження розміщення офісу с продажу житла та затвердження інструкції з діловодства виконавчих органів. Заступник мера Олександр Фещенко запропонував зняти з розгляду два питання: про передачу житлового фонду на баланс ЖЕКу №8 та про надання згоди на порушення благоустрою. Заступник мера Матвій Хренов запропонував додати питання про внесення змін щодо відзнаки «Гордість міста» та питання про надання адресних допомог. Виконком затвердив порядок денний з 53 питань.

На засіданні присутні 19 членів виконкому з 25.

Як повідомляв Житомир.info, на виконкомі збиралися погодити питання продажу слабоалкогольних напоїв під час святкування Дня Житомира-2017.
 
 
 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі