Місто

Влада Житомира хоче, щоб кондуктори перевчалися на водіїв і не втратили роботу через валідатори

9 August 2017, 13:46

Житомирське трамвайно-тролейбусне управління набирає на навчання водіїв тролейбусів.

Про це 8 серпня написав сайт Житомирської міської ради.

«В останні роки комунальне підприємство «ЖТТУ» не тільки оновлює транспортний парк, а й розширює маршрутну мережу, добудовуючи нові тролейбусні лінії. Але, щоб запускати нові маршрути, необхідно мати фахівців, які на цих маршрутах будуть працювати. Нові кадри, за словами заступника міського голови Дмитра Ткачука, -  життєво необхідна умова для ефективної роботи підприємства», - інформує мерія.

За словами Дмитра Ткачука, зараз в Житомирі в годину пік виїжджає 92 тролейбуси, і водіїв не вистачає. Водій, який виїжджає о 5-й ранку, відпрацьовує десять робочих годин і їде в депо, а на це місце іншого водія немає.

«Аби повернути кваліфікований персонал до Житомира та залучити до роботи молодих спеціалістів, КП «Трамвайно-тролейбусне управління» запрошує охочих отримати спеціальність водія тролейбуса на навчання», - повідомляє мерія.

На базі ТТУ проводяться курси з підготовки водіїв тролейбуса, початок навчання у вересні. Навчання триває 5 місяців, для студентів воно безкоштовне. За даними мерії, у квітні 2017 року заробітна плата в ТТУ зросла і становить в середньому 8 тисяч гривень. Затримок по виплаті немає.

У коментарі Житомир.info Дмитро Ткачук зазначив, що в першу чергу на навчання запрошують кондукторів, які вже через півроку можуть опинитися без роботи зважаючи на запровадження автоматизованої системи оплати проїзду.

«Розуміючи, що зовсім скоро ми стикнемося з безробіттям кондукторів, пропонуємо кондукторам вже сьогодні записатися на навчання і через півроку отримати гарантовану роботу водія електротранспорту. У найближчий час ми плануємо набрати дві навчальні групи, це близько 100 осіб. Також із запровадженням електронних квитків у 5-10 разів збільшимо кількість на лініях контролерів, тому частина кондукторів працюватиме контролерами», - розповів посадовець.

З його слів, в серпні 2017 року в житомирському електротранспорті працює близько 180 кондукторів, їхня зарплата становить від 3,5 до 4 тис. грн.

Нагадаємо, стаціонарні валідатори у житомирському електротранспорті почали працювати 4 серпня 2017 року.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в середині лютого 2017 року почали впроваджувати е-квиток: кондукторів маршруту №7 «озброїли» валідаторами. 2 березня 2017 року в програмі «Тема дня» на Житомир.info директор комунального підприємства «Житомиртранспорт» Іван Фурлет розповів,  в чому переваги е-квитка та які особливості його використання. Днями в Житомирі оголосили громадські слухання з приводу подорожчання проїзду в електротранспорті до 3 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі