Влада

Завдяки е-квитку житомирським пільговикам більше не доведеться доводити, чи дійсні їхні посвідчення, – Фурлет

3 March 2017, 11:15

Найголовнішою перевагою запровадження в Житомирі електронних квитків на проїзд у міському транспорті є безготівкова оплата. До того ж, пільговим категоріям громадян більше не доведеться доводити, що пред’явлене ними посвідчення є дійсним.

Про це повідомив директор комунального підприємства «Житомиртранспорт» Іван Фурлет 2 березня у програмі «Тема дня» на Житомир.info.

«Електронним білетом найчастіше називають саму пластикову картку. Але варто розуміти, що ці карта – то лише інструмент реєстрації проїзду. Насправді ж е-квиток – це система, яка дозволяє аналізувати пасажиропотік, тобто якщо ми маємо інформацію про те, де, хто, о котрій зареєстрував цю поїздку, скільки людина купила цих послуг. Це дає можливість формувати дані про те, як узагалі місто користується транспортом. Найголовніша перевага впровадження е-квитка для громадян – у безготівковій оплаті. Зараз ми працюємо також і над тим, щоб цю картку можна було поповнювати через Інтернет. По-друге, якщо ми говоримо про пільгові категорії громадян, то ця система усуває будь-які нюанси, коли хтось когось виганяє з транспорту попри пред’явлене посвідчення, дивиться, чи це посвідчення дійсне. Тобто маєш картку, зареєструвався на проїзд – можеш їхати у цьому транспортному засобі. Так само зараз у нас досить вузький обсяг послуг, які може купити людина, тобто це або разовий проїзд за квитком, або тільки місячний проїзний. Ця електронна система дозволяє створювати «гаманці» на кількість поїздок і кожен зможе обрати найбільш зручний пакет послуг із тих, які ми зможемо запропонувати», – пояснив Фурлет.

Детальніше дивіться у програмі «Тема дня».

Нагадаємо, в реалізацію у кіосках Житомирського трамвайно-тролейбусного управління надійшов е-квиток 27 лютого. Тоді ж, упродовж першого дня продажу, сотні житомирян стали власниками пластикових білетів. 28 лютого під час прес-конференції журналістам показали та пояснили, як діє електронний проїзний.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року в Житомирській мерії показали, як працюватиме «електронний квиток» у громадському транспорті. У вересні 2016 року система е-квитка запрацювала на тролейбусному маршруті №1 міста Житомира. 4 жовтня заступник мера Дмитро Ткачука на своїй сторінці у Facebook повідомив про те, що в Житомирі завершилися торги на придбання системи електронного квитка. Впровадженням е-квитка у Житомирі займатиметься КП «Житомиртранспорт», яке з 1 грудня очолює депутат міськради Іван Фурлет. На початку січня 2017 року заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук повідомив, що перші екземпляри е-квитка вже надійшли до Житомира. У лютому на тролейбусному маршруті №7 почали випробовувати систему обілечування пасажирів за допомогою валідаторів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі