Політика

Судове засідання у справі блогера Муравицького з Житомира, якого підозрюють у державній зраді, знову не відбулося

18 August 2017, 10:27

Житомирський обласний апеляційний суд знову переніс слухання у справі про зміну запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави, який обрано для антиукраїнського блогера Василя Муравицького, який підозрюється у державній зраді.

Таке рішення повідомили представники суду громадським активістам у п’ятницю, 18 серпня. Засідання суду було перенесено на кінець серпня через те, що система не визначила склад суду. Про це Житомир.info розповів Валерій Арушанян.

«Житомирські активісти та навіть хлопці з Новограда приїхали на судове засідання з самого ранку. З приміщення апеляційного суду до нас вийшов секретар і повідомив, що засідання не буде, тому що один із суддів пішов у відпустку, а іншого у цій справі ще не призначили. А також сказали, що сторону опонентів було повідомлено про це заздалегідь», - розповів громадський активіст Валерій Арушанян.

Фото Валеріа Арушаняна

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2017 року в Житомирі СБУ проводила слідчі дії стосовно блогера. Як стало відомо, мова йде про Василя Муравицького  – колишнього місцевого журналіста 1984 р.н., який зараз активно публікує антиукраїнські матеріали та коментує події в Україні для проросійських ЗМІ.  У 2011 році Василь Муравицький, на той час – журналіст інтернет-видання «Журнал Житомира», отримав нагороду від міської влади за І місце в конкурсі «Журналіст року» (номінація «Кращий журналіст друкованих та електронних ЗМІ»). Правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі.

3 серпня Муравицького взяли під варту, а 9 серпня Житомирський обласний апеляційний суд переніс слухання у справі про зміну запобіжного заходу блогерові, бо не отримав матеріали справи від Корольовського районного суду м. Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі