Політика

Житомирський апеляційний суд переніс розгляд справи блогера Муравицького, який підозрюється у державній зраді

9 August 2017, 14:44

Житомирський обласний апеляційний суд переніс слухання у справі про зміну запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави, який обрано для антиукраїнського блогера Василя Муравицького, який підозрюється у державній зраді. Таке рішення колегія суддів ухвалила у середу, 9 серпня.

Основною причиною перенесення слухання справи стало те, що апеляційний суд досі не отримав матеріали справи від суду першої інстанції, а саме Корольовського районного суду м. Житомира.

Самого підозрюваного у судовій залі не було, однак на слухання зібралась чимала група підтримки. До судової зали навіть прийшов колишній кандидат в мери Житомир Євгеній Кузнєцов із плакатом: «Ні політичним репресіям в Україні! Сьогодні Муравицький, завтра ти».

Також на засідання прийшли житомирські громадські активісти та колишні військовослужбовці.

Своїм рішенням суд переніс слухання справи на на 10 ранку п’ятниці, 18 серпня.

Нагадаємо, 1 серпня 2017 року Служба безпеки України проводила слідчі дії та обшуки у помешканні антиукраїнського блогера. Як стало відомо, мова йшла про Василя Муравицького – колишнього житомирського журналіста, який активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств готував авторські статті з потрібними кремлівським куратором акцентами. Вони публікувалися на шести інтернет-сайтах, які адмініструвалися із РФ та тимчасово окупованих територій України.

Як повідомляв Житомир.info, наступного дня після затримання Василя Муравицького на сайті департаменту міністерства іноземних справ РФ з’явився офіційний коментар щодо затримання СБУ житомирського журналіста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі