Влада

Через велику кількість пожеж віце-прем’єр пропонує обмежити в’їзд до лісових масивів та можливість полювання

22 August 2017, 17:29

Кількість пожеж по Україні збільшилася удвічі, порівняно з аналогічним періодом минулого року, площі, охоплені вогнем збільшились в 1,8 рази.

Про це повідомив на засіданні оперативного штабу ДСНС щодо заходів із запобігання та протидії масовим пожежам у лісових масивах на торфовищах та сільгоспугіддях віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«Найбільше зафіксовано пожеж у Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Херсонській, Миколаївській та Київській областях. Також до цього переліку долучилася і Житомирська область на кордоні з Білоруссю. Ми маємо посилити роботу з превентивних заходів. Це в першу чергу питання спільного патрулювання, організованого на рівні голів ОДА, з представників МВС, ДСНС, екологів, волонтерів», — зазначив Геннадій Зубко.

За словами віце-прем’єра, останнім часом збільшилася кількість і навмисних підпалів.

«Особливо це стосується Донецької і Луганської областей. По країні тільки 31 кримінальне провадження було відкрите за необережне поводження з вогнем або навмисний підпал. Тому я закликаю органи місцевого самоврядування і МВС посилити роботу з точки зору виявлення таких фактів. Ми не маємо права закривати на це очі», — наголосив Зубко і запропонував посилити адміністративну відповідальність за порушення правил пожежної безпеки  для всіх власників сільськогосподарських угідь.

Він також підкреслив, що місцеві штаби мають об’єднати зусилля особливо в святкові дні.

«Ми повинні організувати оперативну роботу, щоб унеможливити збільшення  кількості пожеж по країні у вихідні святкові дні. В першу чергу – обмежити в’їзд до лісових масивів та можливість полювання», — підкреслив віце-прем’єр.

Як повідомляв Житомир.info, на ліквідації пожежі у Поліському природному заповіднику, яка охопила 120 га, 22 серпня продовжують працювати більше 200 чоловік особового складу та 40 одиниць пожежно-рятувальної техніки. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі