Місто

Люди з лампадками прийшли на відкриття пам’ятника Небесній сотні в центрі Житомира

23 August 2017, 22:26

23 серпня о 21 годині на майдані Корольова в Житомирі відбулося довгоочікуване відкриття пам’ятної композиції Героям Небесної сотні.

Урочистості, як і прогнозувалося, пройшли без покладань квітів, на відкритті дали слово Віце-прем’єр-міністру – Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубку, який перебуває в області з робочим візитом.

Незважаючи на заклики ОДА приходити з державною символікою та без свічок, деякі житомиряни запалили в пам'ять про загиблих на Майдані лампадки.

Нагадаємо, 15 серпня до адмінбудівлі на майдані Корольова привезли металеві конструкції пам’ятника - два восьмиметрові триптихи, які сягатимуть другого поверху. Пам’ятник Героям Небесної Сотні почали встановлювати 11 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року обговорення пам’ятника Героям Небесної сотні мало не перетворилося на скандал, після чого ОДА зняла з себе відповідальність за його будівництво. В жовтні 2016 року конкурсна комісія визначилася з кращим проектом пам'ятника Героям Небесної сотні, який обрали шляхом онлайн-голосування. 15 червня 2017 року департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської облдержадміністрації підписав договір з ТОВ «Виробничо-дизайнерська компанія «Технотрейд» (м. Київ) про виготовлення за 700 тисяч гривень пам’ятника Героям Небесної Сотні на майдані Корольова. Торги пройшли у вигляді переговорної процедури закупівлі, так як товар – пам’ятний знак – закуповувався в переможця архітектурного конкурсу. Встановлення самого пам’ятника та благоустрій території обійшлися ще в майже 400 тис. грн

Фоторепортаж Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі