Влада

Райони та громади Житомирської області отримали 12 нових шкільних автобусів вартістю понад 18 млн грн

23 August 2017, 17:19

Напередодні нового навчального року сім районів та чотири ОТГ Житомирщини отримали 12 новеньких шкільних автобусів загальною вартістю в понад 18 млн грн.

Вручає ключі від шкільного транспорту керівникам райдержадміністрацій та ОТГ Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко та голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. Головний спеціаліст відділу освіти Коростенської РДА Тетяна Пайцун радіє такому «автобусному» поповненню. Каже: вже запланували для нього маршрут.

«Цей автобус нам дуже був потрібний. Він буде забезпечувати підвіз до Кожухівської школи, підвозитися будуть учні із трьох населених пунктів», - каже головний спеціаліст.

У облдержадміністрації розповідають: автобуси сертифіковані та відповідають умовам безпеки перевезень. Адже облаштовані пасками безпеки, спеціальним місцем для рюкзака та гучномовцем. Аби на власні очі переконатися, чи справді нові шкільні автобуси відповідають вимогам, Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко заходить до салону одного з них.

«Представлений автобус марки «Богдан Моторс», коштує 1 млн 564 тис. грн. Загальна сума, витрачена управлінням освіти і науки облдержадміністрації, 18 млн 765 тис. грн. З державного бюджету - 13 млн. Ці автобуси сертифіковані, на сьогодні відповідають умовам безпеки перевезень. Кожне сидіння для школяра обладнане пасками безпеки. Крім того, тут має знаходитись не більше 25 школярів, 4 супроводжуючих і водій. Кожне місце обладнане відповідним місцем для зберігання і перевезення рюкзака. Є відповідний гучномовець у водія, який може інформувати про вихід, зупинку», - розповідає начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк.

«Житомирщина сьогодні є лідером по реформі децентралізації. Сьогодні, за нашою спиною - це маленький інструмент новітнього шкільного простору. Сьогодні іде реформування освіти, створюється нова українська школа, але Міністерство регіонального розвитку запровадило новий освітній простір. Це питання інфраструктури, транспорту, навчальних приладів і те, що стосується дизайну і доступності приміщень для освіти наших дітей. Цьогоріч у Житомирі відкривається 30 опорних шкіл, до них іще буде приєднано філії. Для нас іще важливе будівництво доріг, щоб до цих філій можна було безпечно доїхати», - зазначає Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко.

Очільник області Ігор Гундич зауважує: наразі у парку шкільних автобусів Житомирщини 254 одиниці, які забезпечують підвіз майже 14 тисячі дітей. Однак і їх недостатньо, тому обіцяє працювати над тим, щоб кількість шкільних автобусів в області зростала і діти були на 100 % забезпечені комфортним підвезенням до навчальних закладів.   

«За останні два навчальних роки ми закупили 58 шкільних автобусів. В цьому році ми закупили 36. На сьогодні у нас іще є потреба у 38. Але, я думаю, спільно з урядом, державним бюджетом ми обов’язково це завдання виконаємо», - говорить голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Як повідомляв Житомир.info, 23 серпня в Житомирській області з робочою поїздкою перебуває Геннадій Зубко, він також візьме участь у відкритті пам’ятника Героям Небесної сотні на майдані Корольова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі