Культура

Фестиваль Jazzomyr представляє джазову програму до Дня міста Житомира

28 August 2017, 10:10

Джазова програма від житомирського фестивалю Jazzomyr вже стала естетичною перлиною у великому спектрі подій, що пропонуються житомирянам та гостям до Дня міста.

Оригінальна локація на Замковій горі, гармонійний лайнап з потужних метрів джазової сцени та якісний професійний звук,- все це приваблює на Jazzomyr з кожним разом все більше поціновувачів джазової музики.

Слоган нашого фестивалю «Джаз єднає нас!», адже в усьому світі джазова музика гуртує креативних людей з ліберальними поглядами, дружелюбних та естетично вибагливих. Ось чому житомирський джаз-фест Jazzomyr без сумнівів є івентом, що наближує Житомир до статусу модерного європейського міста.

10 вересня на нас очікує наступна програма:

*Катіко Пурцеладзе та Павло Ігнатьєв (Грузія-Україна), які представлять новаторську авторську музику, де електронний джаз міксується з нью- ейджем, і на цьому фоні відбуваються сміливі, але дуже стильні вокальні експерименти.

*Квартет Руслана Єгорова (Україна) представить програму, з якою вони засвітились на цьогорічному AlfaJazzFest-і. Це будуть авторські аранжировки Руслана Єгорова джазових стандартів золотої доби (Гершвін, Елінгтон, Портер та ін.).

*Квартет Богдана Гуменюка (Канада-Греція-Україна) представить інтернаціональну авторську джазову музику для вібрафону, саксофону, контрабасу та ударних.

І завершиться програма джемом, коли всі виконавці, що виступали зі своєю музикою, будуть разом імпровізувати і дарувати глядачам-слухачам неповторні композиції, народжені атмосферою Дня міста Житомира!

Варто ще додати, що в рамках українського туру, що відбувається за підтримки Грецького фонду культури (Одеса), музиканти Квартета Богдана Гуменюка дають безкоштовні майстер-класи для студентів музичних закладів.10 вересня з 12.00 до 15.00 такий майстер-клас відбудеться в актовій залі Житомирського музичного училища ім. Косенка. Вхід вільний.

Фестиваль проходитиме за підтримки генерального спонсора: Коростенський завод МДФ. Офіційні партнери: Zhytomyr Lasoshchi, EuroGold. Пригощає: Барбарис. Медіа спонсори: Music Brothers, Hit music only, Zhitomir info та Журнал Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, святкування Дня Європи у Житомирі цьогоріч відбулося упродовж двох днів – 19 та 20 травня. Так, стартувало святкування 19 травня з концерту на майдані Корольова, під час якого дефілював військовий оркестр, виступали актори облмуздрамтеатру, солісти Сілезької опери із Польщі та Київський симфонічний оркестр «Lords of the sound». Також цього дня житомиряни та гості міста почули та побачили електронний джаз та фіналістів шоу «Голос країни». 2 вересня 2016 року на Замковій горі кількасот житомирян слухаючи джаз почали святкувати День міста. Фоторепортаж з фестивалю «Jazzomir» дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі