Культура

На Замковій горі кількасот житомирян слухаючи джаз почали святкувати День міста

2 September 2016, 21:55

 2 вересня, напередодні Дня міста, у Житомирі відбувся джаз-фестиваль «Jazzomir». Вперше за історію фестивалю сцену розмістили на Замковій горі у самісінькому центрі скверу. У затишній атмосфері для житомирян виступали гурти «Z-Band» (Житомир), «The Hypnotunez» (Вінниця), «Квартет Бартоша Пернала» (Польща), Вікторія Корженок та тріо Володимира Соляника (Донецьк, Київ).

Гості, які слухали виступи з глядацьких місць, або просто сидячи на галявині, розповідають: їх зачарував джаз-фестиваль під відкритим небом.
 
«Місце чудове вибрали, дуже зручно, розслаблена дуже атмосфера, класно зробили, в цьому сквері дуже затишно і дітям подобається. Всі бігають, насолоджуються – класно», - розповідає житомирянка Тетяна Семенюк.

 
«Вишукана музика, завжди думаєш, як ці звуки можуть не сходитися в один момент, а потім зійся в гармонії», - розповіла шанувальниця джазу Людмила Золотюк.
 
Засновник фестивалю «Jazzomir» Сергій Твардовський розповів, що основна мета цього фестивалю – зібрати справжніх поціновувачів джазової музики і надати їм можливість отримати задовлення від звучання та атмосфери фестивалю.
 
«Сьогодні вперше «Jazzomir» в рамках дня міста. Тобто ми вже цього року в червні зробили джаз-фестиваль, його помітила адміністрація, профінансувала сьогоднішню програму, я щасливий, що люди можуть безкоштовно отримати це задоволення. Це супер вдала локація, вона дає атмосферу, яка потрібна. Я впевнений, що це дуже зручне місце, я буду просити адміністрацію міста закріпити за фестивалем «Jazzomir»  саме це місце», - розповів Сергій Твардовський.
 
Фоторепортаж з фестивалю «Jazzomir» дивіться тут
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі