Культура

У Житомирі зал стоячи аплодував дітям з музичного табору Music Camp International

2 September 2017, 19:30

Грандіозним гала-концертом завершився проект Music Camp International у Житомирі. 200 дітей, які вперше взялися за музичні інструменти, упродовж 5 днів вчилися виконувати класичну мелодію та опановували хоровий спів.

«Я дякую Богові, що я познайомилася у цьому проекті з чудовою жінкою Констанцією Фортунато. Її команда, команда наших діток всього за 5 днів вчили пісні 4-ма мовами, опановували 2 інструменти і сьогодні ми всі тут для того, щоб почути їх результати», - звернулася до присутніх співорганізатор проекту у Житомирі Людмила Зубко.

Зі сцени Житомирського муздрамтеатру ім. Кочерги у супроводі симфонічного оркестру учасники проекту виконали 6 пісень українською, англійською, іспанською та латинською мовами. На виконання кожної композиції зал реагував бурхливими оплесками, а після виконання пісень «Україна» та «Молитва за Україну» глядачі аплодували стоячи.

«Я вважаю, що діти - надзвичайні. Я так ними пишаюся. Це наш привілей працювати з ними. Система навчання має бути про дітей, не про вчителів, а саме, щоб дитина була в центрі. І тільки при цих умовах ці діти зможуть бути успішними. Ви всі бачили, якими вони були і хочу їм подякувати за це», - сказала керівник проекту Music Camp International Констанція Фортунато.

На концерт завітала дружина президента Марина Порошенко, віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, керівництво міста та області.

«Це чудова нагода дітям, які до цього не мали зовсім музичної освіти, всього за 5 днів навчитися співати і грати на різних інструментах. Вивчати дітей – це значить будувати майбутнє нашої країни і дуже важливо, щоб ми виховували своїх дітей в любові, щоб вони відчували себе щасливими і я впевнена, що обов’язково спільними зусиллями у нас вийде зробити наших українських дітей захищеними і щасливими», - сказала дружина президента Марина Порошенко.

Music Camp International діє в Україні вже 14 років. За цей час його учасниками стали 15 тисяч дітей з Києва, Одеси, Львова, Вінниці, Черкас, Запоріжжя, Чернівців та міста Стрий. У Житомирі музичний табір відбувся вперше, втім організатори не виключають, що Music Camp знову приїде в Житомир.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі