Влада

Евакуація людей з житомирських закладів пройшла в рамках антитерористичних навчань, - ГУНП

13 September 2017, 13:22

Перевірка повідомлень про замінування та евакуація громадян у Житомирі 13 вересня відбулися в рамках розпочатих в області антитерористичних навчань.

Про це 13 вересня Житомир.info повідомив відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

«У Житомирі поліцейські перевірили інформацію про виявлення підозрілих речей на автовокзалі та у закладі харчування. Заходи відбувалися у рамках розпочатих відсьогодні на Житомирщині антитерористичних навчань», - інформує поліція.

За легендою навчань, 13 вересня близько 10.25 до поліції надійшло повідомлення про те, що у камері схову у приміщенні центрального автовокзалу залишено громіздкий підозрілий рюкзак.

«А ще за три чверті години у закладі харчування, розташованому у розважально-торгівельному центрі міста, було виявлено нічийну коробку.  На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в Житомирській області та Житомирського відділу поліції, фахівці вибухотехнічної служби ГУНП та кінологи зі службовим собакою, працівники інших поліційних підрозділів та відповідні екстрені служби», - повідомляє відділ комунікації.

За даними ГУНП, з приміщень автовокзалу та закладу харчування торгівельно-розважального центру було евакуйовано людей, потенційно небезпечну території огороджено і обмежено доступ сторонніх до неї. Фахівці-вибухотехніки гідроударами частково знешкодили підозрілі предмети. Жодних вибухових пристроїв або інших предметів, які б могли становити загрозу безпеці громадян, виявлено не було.

«Нагадуємо, що з 13 по 15 вересня на Житомирщині проходять навчання, ініційовані Координаційною групою Антитерористичного центру при управлінні СБУ області, до участі у яких залучені поліція, інші правоохоронні відомства, рятувальники та військовослужбовці», - нагадує поліція.

Правоохоронці нагадують: у разі виявлення підозрілих пакунків, валіз, нічийних іграшок, ґаджетів тощо не варто їх рухати, піднімати, заглядати всередину. Негайно зателефонуйте за номером «102» та повідомте про свою знахідку. Цим ви можете вберегти своє життя та оточуючих.

Як повідомляв Житомир.info, 13 вересня близько 11.45 з житомирського автовокзалу евакуювали людей через повідомлення про підозрілу поклажу. Підполковник поліції також розповів про подробиці евакуації відвідувачів кафе «Час поїсти» в торговельно-розважальному центрі «Глобал UA».

Фото ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі