Політика

Депутат пропонує вимірювати ефективність роботи колег у Житомирській міськраді та нагадує про 20 днів

14 September 2017, 10:20

Депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ірина Ярмоленко пропонує вимірювати ефективність роботи депутатів та нагадує про термін в 20 днів для оприлюднення проектів рішень сесії.

Про це Ярмоленко сказала під час виступу на позачерговій сесії Житомирської міської ради 14 вересня.

«Я хочу звернутися до депутатів з приводу того, що позачергові сесії організовуються дуже часто, а проекти рішень не мають відповідного терміну оприлюднення. Рішення треба приймати, аналізуючи їх, та обговорювати, на комісіях профільні керівники дають пояснення, що це термінові рішення, треба збиратися і приймати. Немає претензій до міського голови, але є запитання до кожного з нас, депутатів: вас влаштовує, що ми приходимо, що нам зразу на комісії дають питання, у нас немає можливості отримати консультації від наших помічників, від юристів. Я просила би звернути вашу увагу і вимагати організацію цієї роботи. Прикро, що 20 днів не висять наші проекти рішень. Мої пропозиції – щоб якість депутата вимірювалася показниками, наприклад – кількість проектів рішень, які ми подали на сесії», - сказала Ірина Ярмоленко.

Депутату відповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Якщо треба збирати позачергову сесію, то у мене є аргументи, чому її треба збирати», - сказав Сухомлин та прокоментував кожне з шести питань, які є в порядку денному позачергової сесії.

За словами мера, чергову сесію планують провести 28 вересня, і питання, зокрема,  виплати зарплати ТТУ та реструктуризації боргів за газ, не можуть чекати.

Голова фракції ВО Батьківщина» Любов Цимбалюк заявила, що підтримує колегу-депутата Ярмоленко, та згадала про проблеми із зарплатами медиків.

За словами мера Житомира, 12 вересня Кабмін вже виділив додатково 500 млн грн на зарплати медичних працівників, тепер треба чекати розподіл по областям, а потім буде зрозуміло, скільки отримає Житомир.

Нагадаємо, 6 вересня цього року заступник мера Матвій Хренов говорив, що ситуація із зарплатами медиків напружена, і найбільші проблеми почнуться у вересні.

Як повідомляв Житомир.info, «з метою спрощення та оптимізації процесу опрацювання депутатами документів» депутатам міської ради хочуть давати матеріали на засідання комісій та проекти рішень лише в електронному вигляді

Депутатка Ярмоленко - у першому ряду зліва

Любов Цимбалюк

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі