Влада

Ситуація із зарплатами медиків напружена, найбільші проблеми почнуться у вересні, - заступник мера Житомира

6 September 2017, 14:44

З вересня із виплатою заробітних плат медичним працівникам Житомира почнуться проблеми.

Про це в коментарі Житомир.info 6 вересня сказав заступник мера Матвій Хренов.

«Ситуація залишається дуже напруженою, тому що додаткових коштів субвенції ми ще не отримували, поки що оперуємо лише тими коштами, які були надані (державою) з початку року. Серпень переважно закритий, або буде закритий найближчими днями, але ці кошти будуть забрані з вересня. Найбільші проблеми почнуться через тиждень-два», - розповів Матвій Хренов.

За його словами, іншого виходу, ніж знову їхати у Київ «вибивати» гроші, немає.

«Я не бачу іншого виходу, тому що дефіцит – 63 мільйони, для міського бюджету це не підйомна сума. Якщо ми не зможемо «вибити» всю суму з державного бюджету, то доведеться виділяти кошти з міського. Думаю, це рішення буде розглядатися на сесії ближче до Нового року», - пояснив заступник мера.

Нагадаємо, в серпні мер Сергій Сухомлин звертався до профспілкових організацій з проханням підтримати житомирських медичних працівників у проблемі з виплатою їм заробітних плат. 

Як повідомляв Житомир.info, 23 травня цього року житомирські медпрацівники їздили у Київ «вибивати» собі зарплату, мер заявляв, що це ініціатива профспілок. 27 червня мер Сергій Сухомлин їздив у Міністерство охорони здоров’я та Міністерство фінансів вирішувати питання виплати заборгованої зарплати житомирським медпрацівникам: за результатами поїздки Сухомлин повідомив про отримання документів щодо наближення субвенції з жовтня-грудня на літній період для того, щоб люди отримали зарплату та відпускні. 30 червня з казначейської служби України на рахунки Житомирської міської ради прийшли 16,3 мільйонів гривень зарплатні за червень та першу половину липня. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі