Події

Директор житомирського санаторію «Дениші» перервав відпустку, щоби перевірити інформацію про «масове отруєння»

18 September 2017, 10:56

Директор лікувально-санаторного центру «Дениші» Віталій Жалінський перервав свою відпустку, щоб перевірити інформацію про «масове отруєння» людей.

Про це він розказав у коментарі Житомир.info 18 вересня.

«Я перервав свою відпустку, бо бачу, що ситуація якась неадекватна, і потрібно реагувати. До нас люди приїздять на оздоровлення. Невід’ємною частиною лікування є дієта. Тому для нас стратегічно важливо, щоб в санаторії харчування було на належному рівні»,  – зазначив чоловік.

Він підтвердив, що на вихідних кілька відпочивальників зверталися до лікарів щодо поганого самопочуття, але на «масове отруєння», про яке писали у соціальних мережах, це не схоже.

«Були випадки звернення з якимись розладами шлунку і тому подібним. Але, враховуючи, що в санаторії «Дениші» станом на вихідні перебувало більше 400 відвідувачів, то якщо до лікарів звертається 10 чоловік... Хтось звернувся з тиском, хтось із тим, що болить голова, в когось ще щось болить. Але з цього робити питання, що це якесь отруєння. Ми відправили зразки води, бо в нас вода водоканальна. Ми зробили аналізи людям, які зверталися з якимись скаргами. У нас є підозра на ротавірусну  інфекції, так званий кишковий грип, який інтенсивно зараз «гуляє» по Україні. Можливо, хтось із відпочиваючих з ним приїхав, там період інкубаційний невеликий. Могло бути і так: хтось приїхав до когось у гості, привіз грибочків, сіли, поїли. Або хтось міг просто знехтувати гігієною – не помити ручки. Якщо це загальне харчове отруєння, то отруїлися б усі 400 чоловік. Тому грішити на харчоблок –  неправильно. Якщо всім нормально, а декому ні, то це вже питання індивідуальне».

Більш предметно прокоментувати ситуацію Віталій Жалінський пообіцяв до кінця тижня, коли сам з'ясує, що й до чого.

«Мені й самому цікаво, що це могло бути і чим це могло бути викликане. В практиці такі випадки бувають в місцях масового скупчення людей. На сьогоднішній день, станом на ранок,  ніяких звернень стосовно розладів шлунку чи чогось подібного немає. Всі відпочивають, ніхто з санаторію не поїхав»,  – повідомив чоловік.

Як повідомляв Житомир.info, у соцмережах обговорювали можливі причини отруєння дітей в житомирській гімназії №23 у січні 2017 року.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі