Влада

ОДА виділила ще 4 млн грн бюджетних коштів на закупівлю 40 тисяч листів шиферу для Бердичівського району

5 October 2017, 12:17

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження «Про виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету».

Кошти виділяються у зв’язку із надзвичайною ситуацією у Бердичівському районі для подолання наслідків аномального граду, - повідомила 5 жовтня прес-служба ОДА.

«Виділити кошти з резервного фонду обласного бюджету у сумі 4 млн. грн, у тому числі: міському бюджету м. Бердичева – 2,5 млн грн, районному бюджету Бердичівського району – 1,5 млн грн на надання матеріальної допомоги постраждалим мешканцям м. Бердичева та Бердичівського району для придбання будівельних матеріалів», – йдеться у документі.

Це дасть змогу придбати 40 тисяч листів шиферу до виділених попередньо 10 тис. листків, - пише ОДА.

За даними прес-служби, першочергово в Бердичівському районі  ремонтували дахи у соціальних закладах та житлових будинках одиноких людей похилого віку, малозабезпечених сімей, які не могли цього зробити самостійно.

Нагадаємо, 21 вересня град розміром з куряче яйце, наніс збитків жителям Бердичівського району на суму понад 40 млн грн, залишив без світла 7 населених пунктів, побив автомобілі, вікна й дахи. Від негоди в Житомирській області постраждали 8 комунальних закладів. До міськради Бердичева надійшло понад 1900 заяв про пошкодження покрівель приватних будинків.

З 28 вересня за вказівкою влади області чотири бригади робітників почали латати потрощені градом дахи малозабезпечених жителів Бердичівської району.

Як повідомляв Житомир.info, укінці вересня бюджетна комісія ОДА погодила виділення 4 млн грн на побиті градом дахи бердичівлян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі