Влада

Наслідки граду в Бердичівському районі визнали надзвичайною ситуацією, проситимуть кошти з держбюджету

7 October 2017, 12:28

Житомирська обласна комісія з питань техногенно-еклогічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала негоду на Бердичівщині надзвичайною ситуацією регіонального рівня.

Засідання комісії відбулося 6 жовтня у Бердичеві під керівництвом голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича, - повідомила прес-служба облдержадміністрації.

«На сьогодні усі необхідні документи є, висновки профільні департаменти нададуть. Можемо оголошувати надзвичайну ситуацію регіонального рівня та звертатися за допомогою з державного бюджету. Але закликаю місцеву владу про відповідальність – необхідно створити реєстр постраждалих і наданої допомоги, щоб у нас не було так, щоб одні і ті ж люди отримали допомогу двічі, а дехто взагалі не отримав», – цитує Гундича прес-служба.

Перед засіданням комісії голова ОДА оглянув будинок у Гришківцях та залишився задоволений заміною даху одиноким людям.

«Я пообіцяв тиждень тому відновити дахи одиноким літнім людям. Всі іншим – допомогти матеріалами. На сьогодні вже більше 3 тисяч листів шиферу надійшло у місто і район від обласної адміністрації, облради та підприємців. Дуже задоволений єдністю та чуйністю районів і бізнесу, які надають допомогу і Бердичівщині, і Вінницькій області», – сказав Ігор Гундич.

Нагадаємо, 21 вересня град розміром з куряче яйце, наніс збитків жителям Бердичівського району на суму понад 40 млн грн, залишив без світла 7 населених пунктів, побив автомобілі, вікна й дахи. Від негоди в Житомирській області постраждали 8 комунальних закладів. До міськради Бердичева надійшло понад 1900 заяв про пошкодження покрівель приватних будинків.

З 28 вересня за вказівкою влади області чотири бригади робітників почали латати потрощені градом дахи малозабезпечених жителів Бердичівської району.

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня Ігор Гундич підписав розпорядження про виділення ще 4 млн грн бюджетних коштів на закупівлю 40 тисяч листів шиферу для Бердичівського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі