Місто

У Житомирі студенти під час пар прийшли у міську раду голосувати за проект свого ректора

9 October 2017, 13:43

У Житомирі студенти національного агроекологічного університету під час пар прийшли у міську раду голосувати за проект свого ректора Олега Скидана.

Про це у коментарі Житомир.info повідомив громадський активіст Владислав Пучич 9 жовтня. Чоловік записав на відео спілкування зі студентами.

«Відео знімав уранці, в розпал навчального процесу. Купа студентів агроуніверситету, які не приховують, що прийшли голосувати за проект №75, проект ректора Житомирського національного агроекологічного університету Олега Скидана – «Екосквер на Старому Бульварі». На відео кажуть, що пар немає, потім не на камеру зізнаються, що в них фізкультура. В розмові кажуть, що їх попросили. Якщо відслідковувати динаміку проекту, то Якщо із середи по п’ятницю він набирав у середньому 220 голосів за день, у суботу-неділю – 20, а після сьогоднішнього «паломництва» студентів, впевнений, кілька сотень голосів набере», – розказав Пучич.

У свою чергу голова Координаційної ради з питань впровадження бюджету участі у місті Житомирі Сергій Намєснік повідомив Житомир.info, що він знає про цю ситуацію і вже встиг обговорити її з Олегом Скиданом.

«Ми завжди оперативно реагуємо на такі повідомлення. Я вже зв’язався з ректором Житомирського національного агроекологічного університету і повідомив йому про цей випадок. Він сказав, що не давав вказівок студентам голосувати, а лише звертався з проханням підтримати його проект. Крім того, він категорично проти, щоби студенти голосували під час занять, і пообіцяв розібратися. Ми також будемо розбиратися і, якщо побачимо фальсифікацію, то знімемо проект з голосування», – повідомив Намєснік.

Нагадаємо, голосування за житомирський бюджет участі продовжили на 3 дні: кращі проекти підтримали більше 6 тисяч людей.

Як повідомляв Житомир.info, житомирянам пояснили, чому за бюджет участі більше не можна проголосувати через електронну пошту. Пізніше через фальсифікацію з голосами у Житомирі зняли три «бібліотечні» проекти бюджету участі.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі