Місто

Житомирянам пояснили, чому за бюджет участі більше не можна проголосувати через електронну пошту

5 October 2017, 13:54

З 5 жовтня житомиряни не зможуть голосувати за проекти бюджету участі, реєструючись через електронну пошту.

Про це Житомир.info розповів голова Координаційної ради з питань впровадження бюджету участі у місті Житомирі Сергій Намєснік. Він зазначив, що із майже 400 голосів, які були віддані за допомогою цієї системи, 150 викликають запитання.

«До нас поступили сигнали, звернення деяких авторів, житомирян, щодо одного з видів голосування, який може надати можливість маніпулювати результати голосування. Нагадую, у нас було три можливості для голосування: ID-банкінг, пункти голосування та через e-mail з прикріпленими до нього доказовими документами. Саме до останнього типу голосування у нас виявлено багато заперечень. Почали надходити скан-копії не паспортів, а скан-копії ксерокопій паспортів. Де гарантія, що таким чином, до прикладу, на заводі через відділ кадрів одразу не буде віддано тисячу голосів? Також по інших закладах у нас були такі оперативні сигнали, що збираються у людей паспорти. Тому координаційна рада терміново зібралась і прийняла виважене рішення. Тож, вчора ми закрили цю систему голосування. По ID-банкінгу питань немає, там іде банківська ідентифікація, банк ніколи не прийме документи по ксерокопіях. По цьому у нас питання нема. Питання лише до голосування по e-mail», – розповів Сергій Намєснік.
Він сказав, що голосувати повторно людям не доведеться. Координаційна рада визначила робочу групу, яка буде перевіряти голоси, віддані за допомогою e-mail, щоб згодом вирішити зараховувати окремі голоси, чи ні.


«Ті, хто чесно проголосував у нас не буде заперечень, ми не маємо юридичного права відхиляти ці голоси. А по тих голосах, до яких є зауваження, ми вже будемо приймати рішення. Я хочу, щоб житомиряни з розумінням поставилися до цього рішення. Адже бюджет участі – це воля громадян», – сказав Сергій Намєснік

Як повідомляв Житомир.info, на 3 жовтня в голосуванні за проекти взяли участь понад 1,5 тисячі житомирян.


Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі