Місто

Через фальсифікацію з голосами в Житомирі зняли три «бібліотечні» проекти бюджету участі

7 October 2017, 10:05

У Житомирській міськраді голосування за бюджет участі продовжили на 3 дні та зняли з розгляду три пропозиції, які стосувалися розвитку бібліотечної системи.

Про це увечері 6 жовтня повідомила прес-служба міськради.

«Під час засідання Координаційної ради, 6 жовтня, було прийнято рішення продовжити загальноміське голосування за кращі проектні пропозиції до бюджету участі 2018 року на 3 календарних дні до 13 жовтня 2017 року (включно). Також, у зв’язку з виявленням систематичних порушень під час загальноміського голосування, вважати недійсними голоси громадян, що були віддані за проектні пропозиції бюджету участі методом «Email» на сайті pb.zt-rada.gov.ua», - інформує мерія.

Пояснюється, що такі дії зумовлені скаргами житомирян на використання адмінресурсу автором всіх трьох проектів.

«Координаційні рада взяла до уваги скарги та звернення жителів міста щодо перебігу голосування, тому прийняла рішення зняти з переліку проектні пропозиції, що допущені до загальноміського голосування, під номерами № 32, № 33, № 34, через виявлені факти використання адміністративного ресурсу комунального закладу «Централізована бібліотечна система» Житомирської міської ради, керівником якого є автор проектних пропозицій», - йдеться в рішенні Координаційної ради.

Нагадаємо, станом на 3 жовтня в голосуванні за проекти взяли участь понад 1,5 тисячі житомирян. У лідери житомирського бюджету участі вирвались три «бібліотечних» проекти, через що в соцмережах заговорили про фальсифікацію.

Пізніше житомирянам пояснили, чому за бюджет участі більше не можна проголосувати через електронну пошту.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира отримала 99 пропозицій до бюджету участі, до голосування потрапило 60 проектів.

Скан-копія рішення Координаційної ради (з сайту мерії)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі