Влада

Ремонт дороги на мільйон в Коростені, який бурхливо обговорювали у соцмережі, робив «улюбленець» Служби автодоріг

11 October 2017, 13:49

За капітальний ремонт вулиці Доватора в Коростені, який бурхливо обговорювали користувачі Facebook, місцева влада збирається заплатити приватному підприємству 1 213 662 гривень.

Про це йдеться у віповіді на інформаційний запит Житомир.info.

Договір про виконання робіт з ПП «Автомагістраль» уклали 21 вересня 2017 року після проведення допорогової закупівлі з одним учасником на Prozorro. Але у відповіді на наш запит мер Коростеня повідомляє, що станом на 9 жовтня акти виконаних робіт не підписані, а, отже, коштів за ремонт підприємство ще не отримало.

1 жовтня на сторінці спільноти «Наш Коростень» у Facebook користувачі виклали відео щойно покладеного «капітального» асфальту за більш ніж мільйон гривень.

За словами автора відео, депутата Коростенської міської ради Андрія Васяновича, до нього зателефонували люди, які живуть на цій вулиці, і попросили зафіксувати, як кладуть асфальт.

«Ми приїхали, дивимося, там вкрали, мабуть, 90% асфальту, а все, що залишилося, поляпали як-небудь. Почався кіпіш в нашому «білому будинку», починають збиратися щодо того, що там не так зроблено. В результаті вони побачили, що люди обурюються, і збирають екстрену нараду – шукають підрядників, які перероблять ту дорогу. Вони почали капітально перероблювати дорогу, але без ніяких «подложек», подушок, підготовчих робіт, а просто – їде машина і шаром у 10 см закатує вулицю», – розповідає Васянович.

Проте, за словами міського голови Коростеня Володимира Москаленка, ремонт на Доватора зробили нормально, а відео – витівки його політичних опонентів, які приїхали у розпал підготовчих робіт. Крім того, мер збирається публічно пристидати неслухняних «укропівців».

«Там на вулиці Доватора проблем ніяких нема, там брехня «Укропу». Завтра (11.10) буде депутатська комісія, будемо викликати депутатів, які брехню цю запустили. На комісію по етиці. Зробили дорогу – проблем немає. Там якість нормальна. Там є проект», – зазначив Москаленко.

Згідно з технічним завданням, за 1 213 662 гривень підрядник мав спершу підготувати дорогу до капітального ремонту. Зокрема, зняти старий асфальт, замінити каналізаційні люки на нові, потім вирівняти дорогу щебенем, укласти асфальт, укріпити узбіччя щебеневою сумішшю і, врешті-решт, встановити дорожні знаки на металевих стояках.

Нині асфальт на вулиці Доватора і справді виглядає краще, ніж на першому відео. Але, чи справді там зробили капітальний ремонт за ДБНами, а чи просто поклали асфальт на пісок, можуть сказати лише експерти.

За данними проекту Zакупівлі, у 2017 році Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Коростенської міської ради уклало з приватним підприємством «Автомагістраль» договорів на 13 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у серпні 2017 року ПП «Автомагістраль» виграло два тендери на ремонт доріг у Житомирській області вартістю 192 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, приватне підприємство «Автомагістраль», зареєстроване у с. Синяк Вишгородського району Київської області, вже багато років виграє торги САД у Житомирській області. Наприклад, у 2014 році – на суму 15 млн грн (утримання автошляхів та виконання ремонту місцевих доріг), у 2015 році - на 12,6 млн грн (ямковий ремонт державних доріг). У січні 2016 фірма Скоростецького виграла два тендери на 21 млн грн по ремонту доріг у Житомирській області. У травні 2016 року фірма «Автомагістраль» наносила розмітку на магістральних вулицях Житомира.

У 2016 році «Автомагістраль» виграла тендери на 118 млн грн на ремонт та утримання доріг в Житомирській області. 10 серпня 2017 Житомирська митниця відзвітувала, що за півроку спрямувала майже 150 млн грн на реконструкцію автомобільних доріг, а всього на шляхи області планують використати 358,4 млн грн, отриманих від перевиконання митних платежів.

Так асфальт на вулиці Доватора виглядав 1 жовтня:

Вже за кілька днів дорога виглядала так:

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі