Політика

Генпрокуратура зняла підозру з охоронців житомирського нардепа Борислава Розенблата

14 October 2017, 10:59

Генеральна прокуратура Україна повідомила народному депутату Бориславу Розенблату про зміну раніше повідомленої підозри в частині зняття підозри у вчиненні злочину з охоронців депутата.

Про це в ході засідання Солом’янського районного суду Києва оголосив прокурор Валентин Мусіяка – повідомив 13 жовтня «Укрінформ».

«Ті обставини, які зазначені в повідомленні про зміну підозри, відрізняються від попередньої підозри лише тим, що до злочину, як встановлено слідством на даний момент, не причетні Ярощук та Адобаш, яким раніше повідомлялось про підозру. В інших обставинах все так само», - сказав Мусіяка.

При цьому прокурор розповів кореспонденту Укрінформу, що статті кваліфікації злочину, в якому підозрюється Розенблат, не змінилися.

«Статті кваліфікації не змінені, єдине, що він тепер підозрюється у вчиненні злочину, який інкримінувався раніше не у групі осіб, а особисто. І власне статті обвинувачення з цього приводу не змінились. Як була частина 4 статті 368 і частина 2 статті 369, так вони і залишились», - зазначив прокурор.

Як повідомляв Житомир.info,  ввечері 19 червня цього року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко повідомив, що з 19 липня народний депутат Борислав Розенблат носить електронний браслет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі