Влада

Після вибухів у Калинівці військова прокуратура Житомирського гарнізону перевірила зберігання боєприпасів на складах області

20 October 2017, 12:47

На забороненій для доступу території артилерійської бази боєприпасів у Житомирській області гуляють дикі звірі та випасають худобу.

Це виявили працівники військової прокуратури Житомирського гарнізону під час перевірок додержання військовими службовими особами вимог законодавства щодо зберігання боєприпасів, облаштування (утримання) відповідних споруд і сховищ в місцях дислокації військових арсеналів в області.

«На виконання доручення військової прокуратури Центрального регіону України під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом здійснення диверсії на території 48 Арсеналу у м. Калинівка Вінницької області військовою прокуратурою Житомирського гарнізону проведено вивчення стану додержання військовими службовими особами вимог законодавства щодо зберігання боєприпасів, облаштування (утримання) відповідних споруд і сховищ в місцях дислокації військових арсеналів у Житомирській області. Так, військовою прокуратурою Житомирського гарнізону спільно з територіальними підрозділами Військової служби правопорядку та Центрального територіального відділу пожежної безпеки під час огляду територій військових частин, дислокованих на Житомирщині, виявлено низку порушень вимог керівних документів стосовно організації зберігання та розміщення боєприпасів, а саме порушення правил пожежної безпеки, прилегла до периметру територія захаращена поваленими деревами та хмизом, допускається вільне пересування сторонніх осіб по 50-ти метровій забороненій зоні», - йдеться у повідомленні.

За інформацією заступника військового прокурора Житомирського гарнізону, майора юстиції Олексія Рихлюка, командуванням військової частини А1979 не здійснювалася перевірка технічного стану об’єктів, не забезпечено належний стан огорожі периметру військової частини. Як наслідок, на території безпосереднього зберігання боєприпасів доступ до якої суворо заборонений, безперешкодно гуляють дикі звірі.

«Більш того, безпосередньо командир цієї військової частини систематично допускав порушення пропускного режиму, надаючи дозвіл стороннім особам випасати худобу на земельній ділянці в межах технічної території бази зберігання артилерійських боєприпасів. Відносно командира зазначеної військової частини військовою прокуратурою Житомирського гарнізону складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 172-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який направлено для розгляду до суду. Одночасно, військовою прокуратурою Житомирського гарнізону направлено листи командуванню оперативних командувань «Північ» та «Захід» щодо невідкладного вжиття заходів для приведення стану зберігання боєприпасів у відповідність до вимог законодавства», - наголосили у військовій прокуратурі Житомирського гарнізону.

Фото військової прокуратури

Нагадаємо, зa вибухaми нa військoвих склaдaх у Кaлинівці стoїть oднa з диверсійних груп, якій вдaлoся вислизнути під чaс aнтитерoристичнoї oперaції укрaїнських спецслужб у Вінницькій oблaсті. Прo це 27 вересня нa свoїй стoрінці у Фейсбук написав прес-oфіцер Гoлoвнoгo упрaвління рoзвитку тa супрoвoдження мaтеріaльнoгo зaбезпечення ЗСУ Сергій Місюрa.

Як повідомляв Житомир.info, вночі з 26 на 27 вересня поліцейських Житомирщини підняли по тривозі у зв’язку з надзвичайною подією поблизу м. Калинівки Вінницької області. Сформований з 70 поліцейських зведений загін резервних сил вирушив до зони лиха для залучення до виконання першочергових завдань. Крім того, у Бердичів з Вінницької області вже евакуювали понад 170 осіб. Про враження житомирянина, який став свідком евакуації людей на Вінниччині, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі