Місто

Житомирянин, який став очевидцем вибухів у Калинівці, розповів, як відбувалася евакуація людей

27 September 2017, 14:01

Житомирянин Сергій Полубінський, став свідком евакуації людей внаслідок пожежі на військових складах у Калинівці, коли близько 23 години 26 вересня повертався з Вінниці у Житомир.

«Я їздив у Вінницю з колегами у відрядження. Дорогою у Житомир, коли ми під’їжджали до Калинівки, ми бачили, що пожежна машина одна, друга, третя, п’ята. Потім поліція. Реально якась паніка. Ми не знали, що відбувається. Потім один зі співробітників поліції сказав, що вибухають склади. Ми чули вибухи, ми бачили зарево. Паніка була і в співробітників поліції, тому що це було дуже оперативно. Вони, хвалити Бога, спрацювали на ура, убезпечили людей. Я бачив зарево, бачив, як летять ракети», - розповів Сергій Полубінский.

Він розповів, що поблизу Бердичева люди ставили намети, а також зупинялися на автозаправках і в придорожніх магазинах.

«Страхітлива обстановка, яка там була. Людям почали оголошувати про евакуацію. Ми поїхали через інший населений пункт. Коли з Хмельницької траси повертали на Бердичів, там було дуже багато машин з вінницькими номерами і співробітники поліції випускали машини з боку Калинівки. Були затори, поганий зв’язок, на деяких ділянках зв’язку взагалі не було. Але найстрашніше було бачити паніку людей, яких евакуювали. На заправках, придорожніх магазинах було страшно було чути від дітей, які прокинулися, фразу «Мамо, а ми повернемося додому? Ми повернемося додому?». Шок, по-перше, якась невизначеність. Ніхто не знає, що буде, як швидко закінчиться. На щастя, за даними Вінниця.info, пожежу вже починають локалізовувати», - розповів Сергій Полубінський.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює повне розслідування причин надзвичайної події в місті Калинівка Вінницької області.

За його словами, ситуація нагадує аналогічні випадки в Балаклеї та інших містах, і арсенал боєприпасів, ймовірно, знищений невипадково. Він підкреслив, що вже до кінця дня ситуація в Калинівці буде покращена. І як тільки пожежу буде локалізовано, розпочнеться розмінування. Наразі створено спеціальний штаб, завдання якого – проведення всіх технічних робіт, відновлення пошкоджених об’єктів та допомога постраждалим.

Як повідомляв Житомир.info, вночі з 26 на 27 вересня поліцейських Житомирщини підняли по тривозі у зв’язку з надзвичайною подією поблизу м. Калинівки Вінницької області. Сформований з 70 поліцейських зведений загін резервних сил вирушив до зони лиха для залучення до виконання першочергових завдань. Крім того, у Бердичів з Вінницької області вже евакуювали понад 170 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі