Місто

Собаки продовжують нападати на людей біля житомирського дитсадка, батьки писатимуть меру

31 October 2017, 15:11

Собак, які систематично нападають на людей у дворі житомирського дитсадка №63 та півтора місяця тому покусали завідувачку цього закладу Віленіну Ганношину, досі не вилучили у господаря.

Про це в коментарі Житомир.info 30 жовтня розповіла сама Віленіна Ганношина.

«Продовжуємо отримувати листи-відписки від влади, а «віз і нині там». Собаки як нападали, так і нападають, не кусають, але пройти через ворота не можуть ні співробітники закладу, ні батьки з дітьми. Інспекція з благоустрою відписалася, що направила зустрічні листи в ЖЕК, управління Держпродспоживслужби і Центр захисту тварин. У Держпродспоживслужбі відповіли – вилов та умертвіння здійснює орган місцевого самоврядування, Центр захисту тварин розповів, що стерилізував тільки одну собаку, решта вже стерилізовані. Так чи інакше, але вони продовжують кидатися на людей. Ініціативу взяли в руки батьки, вони збираються звертатися до мера», - розповіла завідуюча ДНЗ.

Нагадаємо, місяць тому Віленіна Ганношина розповідала в студії Житомир.info про те, як її на території закладу покусав сусідський пес і як вона намагалася порозумітися з власником собак, який живе поряд із садочком. Тоді виявилося, що власник чотирилапих, Дмитро - вбогий сирота, який живе в антисанітарних умовах та перебивається тимчасовими заробітками. Провину своїх утриманців він визнає і навіть «виховує» тварин побиттям, однак це тільки «підігріває» собачу агресію. Під час розмови з керівницею садочка і працівником поліції Дмитро казав, що покінчить з життям, якщо в нього заберуть собак.

Зі слів Віленіни Францівни, батьки продовжують скаржитися завідувачці, а власник - бити псів за їх «негарну» поведінку.

«Жінка, яка нещодавно свідком такого насилля, кинулась до Дмитра і почала просити не бити собак, бо це було видовище не для людей зі слабкою психікою. Видно, що сусід просто не знає, що робити зі своїми псами, але зрозуміло, що після таких «виховних моментів» вони добрішими не стають», - резюмує Віленіна Ганношина.

Дмитро, господар собак. Скріншот з відео, відзнятого Віленіною Ганношиною, вересень 2017

У документах, які прийшли на адресу очільниці дитсадка – швидше відписки, ніж конструктив. На лист-скаргу завідувачки на агресивних псів та сусіда, який спорудив паркан навколо свого будинку із ганчір’я, паперу та старих гнилих дощок, в інспекції з благоустрою Житомира відповідають:

«З метою забезпечення належного санітарного стану прибудинкової території вказаного житлового будинку начальнику ПП «ВЖРЕП №8» як балансоутримувачу будинку направлено відповідний припис. Одночасно направлено листи до управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та КП «Центр захисту тварин» Житомирської міськради з проханням розглянути ваше звернення в частині поводження з тваринами та великої кількості собак поруч з навчальним закладом».

Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомило, що відлов безпритульних тварин, а також прибирання прибудинкових територій не входить до компетенції державних ветеринарних установ Держпродспоживслужби, а Центр захисту тварин Житомирської міськради відзвітував про стерилізацією у вересні цього року однієї собаки, яка належить Дмитрові.

«Згідно звернення КП «Інспекція благоустрою м. Житомира» стосовно агресивної поведінки собак, що проживають на приватній території по вул. Небесної сотні, 24а, повідомляємо, що 14 вересня 2017 року було відловлено одну собаку за вказаною адресою для проведення стерилізації та вакцинації від сказу. Всі інші виявлені тварини вже є стерилізованими. До компетенції підприємства не входять питання кримінального провадження стосовно жорстокого поводження з домашніми тваринами та контроль за виконанням обов’язків власниками», - йдеться у відповіді КП «Центр захисту тварин».

До справи про агресивних «охоронців» сусідського двору підключилися батьки. Зокрема, член батьківського комітету ДНЗ №63, юрист Андрій Савін 31 жовтня розповів Житомир.info, що батьки мають намір напряму звертатися до мера Житомира Сергія Сухомлина.

«Виходом могло б бути звернення до суду адміністрації закладу із зазначенням відповідачами всіх комунальних підприємств, які надавали відповіді, але практика свідчить, що судовий процес може затягтися місяців на дев’ять. Тим ни менше, справу не можна спускати з рук, бо йдеться про безпеку наших дітей, і тому наступного тижня батьківський комітет дитсадка буде звертатися з листом на ім’я міського голови Житомира Сергія Сухомлина з проханням вжити невідкладних заходів щодо вирішення ситуації з нападами собак, які не є безпритульними, але є неконтрольованими», - розповів Андрій Савін.

Як повідомляв Житомир.info, 13 вересня житомирянку Віленіну Ганношину вкусила чотирилапа Леді Гага, коли вона поверталася додому з роботи.

Прямий ефір з Віленіною Ганношиною та директором «Центр захисту тварин» Олександрою Мельник дивіться тут.

Скріншоти листів надані завідуючою ДНЗ №63

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі