Влада

Біля меморіалу Героям Базару в Житомирській області зняли стару бруківку та укріпили кургани

1 November 2017, 12:08

У Народицькому районі Житомирської області робітники укріпили та підсипали кургани та могили меморіалу Героям Базару, а також закріпили хрести. Наразі проводяться роботи з монтажу нових бордюрів.

Про це інформує Народицька райдержадміністрація, - пише сайт Житомисрької ОДА.

«За повідомленням РДА, на території меморіалу підрядник провів демонтаж старої бруківки, закріпив хрести на могилах та кургані. Використовуючи геотекстиль та армуючу сітку, робітники укріпили та підсипали самі могили й кургани. Вже проведені підготовчі роботи для монтажу нової бруківки та бордюрів, а також розпочаті роботи з облаштування покриття на центральній алеї комплексу», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 жовтня у селі Базар Народицького району почали реставрувати братську могилу воїнів ІІ Зимового походу армії УНР.

Фото Житомирської ОДА

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня у коментарі Житомир.info Ігор Гундич повідомив, що реставрацію меморіалу пам’яті Героїв Базару у Народицькому районі планують почати вже за кілька тижнів. Тендер оголосили 21 вересня, кінцевим строком подання тендерних пропозицій визначили 29 вересня. Проте, тендерні торги з реставрації меморіалу героям УНР у Житомирській області відмінили, бо не було подано жодної пропозиції. Щоб встигнути до річниці трагедії, губернатор вирішив починати роботи без оголошення нового тендеру. Замість реставрації житомирського «будинку Ріхтера» вирішили реставрувати могилу учасників зимового походу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі