Події

У селі Житомирської області скажений пес покусав обличчя господарю

8 November 2017, 15:34

У селі Суємці Баранівського району зафіксовано випадок сказу собаки.

Про це Житомир.info 8 листопада розповів головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської ОДА Микола Мінчук.

«7 листопада у селі Суємці Баранівського району зафіксовано випадок сказу тварини. Цього разу сказився собака, який покусав обличчя своєму господарю. Постраждалий перебуває в районній лікарні.  Тварину забрали до ветеринарної лабораторії, де провели дослідження на виявлення збудників сказу. Підозри підтвердились. Наразі проводяться протиепізоотичні заходи. Тому радимо бути пильними, спостерігати за тваринами, які знаходяться поруч. Частіше вони незвично себе поводять, стають агресивними, зненацька кидаються та гризуть предмети навколо себе», - розповів Микола Мінчук.

Нагадаємо, у Житомирі через виявлену на Жуйка скажену лисицю у міськраді вирішили ввести карантин та щепити собак.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська область на 2017 рік замовила у Міністерстві охорони здоров’я України 5 тисяч доз вакцин проти сказу, але вони поки не надійшли. У липні минулого року у міста та райони області надійшло 3 тисячі 960 доз імунобіологічного препарату для профілактики сказу. Залишились вакцини у 7 районах та м. Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі