Події

У Житомирській міськраді вирішили ввести карантин та щепити собак, через виявлену на Жуйка скажену лисицю

7 November 2017, 15:15

У Житомирі всім зареєстрованим собакам, які знаходяться в районі вулиці Жуйка буде проведено щеплення від сказу. Таке рішення прийняли, 7 листопада, під час засідання міської надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Про це інформує сайт Житомирської мерії.

«Позачергове засідання було проведено заступником міської голови Матвієм Хреновим у зв’язку із отриманням 6 листопада позитивного результату дослідження трупа лисиці на сказ, знайденого по вул. Жуйка, 43. Учасники засідання обговорили питання щодо проведення комплексних заходів по ліквідації сказу в неблагополучному пункті у Житомирі. А саме: здійснювати своєчасне (в першу добу) епідрозслідування випадків покусів тваринами; заборонити проведення виставок собак та вивезення собак, котів і диких тварин в межах вул. Жуйка, 43 в радіусі 1 км від неблагополучного пункту; провести щеплення проти сказу всіх собак та котів по вул. Жуйка, 43 та суміжних територій; провести широку роз’яснювальну роботу серед населення про небезпечність сказу для людей і тварин, а також заходи щодо профілактики і боротьби з ним тощо», - йдеться у повідомленні.

Також на нараді зазначалося, що на сьогодні в Житомирі уживаються усі необхідні заходи щодо забезпечення вакциною проти сказу.

Надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла рішення:

  • ввести карантинні обмеження на територію ПАТ «Будматеріали», за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка,43 та суміжну територію;
  • оголосити загрозливими зонами суміжні вулиці за адресами: вул. Зарічна; І Тетерівський провулок; 2-й Магазинний провулок; вул. Кривий Брід; провулок Шосейний;
  • забезпечити охоплення щепленням проти сказу всіх зареєстрованих собак;
  • організувати оперативне інформування лікувально-профілактичних закладів про епізоотичну ситуацію в м. Житомирі;
  • посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо профілактики сказу тощо.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2017 року з квартири житомирян в районі вулиць Східної та Київської втекла 6-місячна лисиця.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська область на 2017 рік замовила у Міністерстві охорони здоров’я України 5 тисяч доз вакцин проти сказу, але вони поки не надійшли. У липні минулого року у міста та райони області надійшло 3 тисячі 960 доз імунобіологічного препарату для профілактики сказу. Залишились вакцини у 7 районах та м. Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі