Місто

Житомирський університет провів осінню виставку-ярмарок птаховодів і твариноводів

12 November 2017, 11:58

Вже традиційно Житомирський національний агроекологічний університет приймав виставку-ярмарок птаховодів і твариноводів, який проводиться навесні та восени кілька років поспіль – повідомляє прес-служба ЖНАЕУ.

«На кілька годин 11 листопада майданчик біля технологічного факультету ЖНАЕУ перетворився на «живий куточок»: відвідувачі з родинами могли роздивитися пухнастих і пернатих, потримати в руках, сфотографуватися або ж навіть придбати їх. Різні породи курей, голубів, качок, кролів та іншу свійську живність для огляду і продажу представили фермери з різних куточків області та сусідніх регіонів», - йдеться у повідомленні.

Відвідувачі осіннього ярмарку здебільшого збиралися біля кліток із голубами та кролями, розглядали їх, спілкувалися із господарями, ділилися порадами й досвідом.

«Участь у нашій виставці беруть професіонали, котрі займаються розведенням конкретних порід тварин. В університеті також є тваринницька ферма, де окрім свійських тварин, мешкають також страуси. Частими гостями на фермі є школярі місцевих навчальних закладів. В агроуніверситеті є спеціалізації «Конярство», «Кінологія». Виступи учасників гуртка кінологів неодноразово прикрашали різноманітні свята, які проводимо на території Ботанічного саду, а ще там готують собак для реабілітації учасників АТО. У ЖНАЕУ проводимо фестиваль «Свято українського коня». Нині маємо виставку-ярмарок, яка з однієї сторони об’єднує фахівців певної сфери, з іншої – дозволяє мешканцям Житомира не лише ближче познайомитися із тваринами й птахами, їх характеристиками, але й придбати щось при бажанні. Інтерес з кожним роком до цього заходу в житомирян лише зростає, тож ми раді такій співпраці із фермерами і плануємо й надалі впроваджувати спільні проекти», - розповів ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.

 

Фото прес-служби ЖНАЕУ

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі