Влада

Заступник мера Житомира скликає брифінг, щоби прокоментувати рішення суду про зниження вартості проїзду до 3 грн

22 November 2017, 10:05

Заступник мера Житомира Дмитро Ткачук скликає брифінг, щоби прокоментувати рішення суду від 21 листопада про скасування рішення виконавчого комітету № 456 від 16 травня 2017 року, яким вартість проїзду підняли до 5 грн. 

Про це він повідомив Житомир.info телефоном 22 листопада .

«Прокоментую цю ситуацію під час брифінгу, який відбудеться об 11.00 у холі Житомирської міської ради на другому поверсі», – повідомив Ткачук.

21 листопада Житомирський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Житомирського міськвиконкому. Про це на своїй сторінці у Facebook напередодні написав голова фракції РПЛ у Житомирській міській раді Олександр Ракович.

«За ухвалою суду вступає в дію рішення Корольовського районного суду від 11 вересня 2017 року про скасування постанови виконавчого комітету № 456. Це означає, що вартість проїзду в транспорті загального користування знову буде 3 грн», – написав Ракович.

У юрдепартаменті міськради Житомир.info повідомили, що збираються і далі оскаржувати рішення, але після отримання тексту ухвали.

«Був вчора дійсно судовий розгляд,  і скаргу виконавчого комітету було залишено без задоволення, а постанову суду першої інстанції без змін. Ми маємо намір оскаржити в касаційному порядку після отримання повного тексту рішення суду», – повідомив директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

Нагадаємо, 11 вересня «радикал» виграв суд про підвищення вартості проїзду в маршрутках Житомира, міська рада збиралася подавати апеляцію.

Це вже друга спроба житомирських «радикалів» скасувати травневе рішення виконкому: 16 червня Корольовський районний суд відмовив у розгляді заяви Раковича, після цього він звернувся до Апеляційного суду, який направив заяву на повторний розгляд.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня житомирський виконком підтримав рішення про підвищення з 1 червня вартості проїзду у маршрутках до 5 грн, а пенсіонери почали їздити безкоштовно. 25 вересня депутати Житомирської міської ради не змогли скасувати рішення виконавчого комітету про підвищення вартості проїзду в маршрутках. 26 травня, через 10 днів після ухвалення, рішення міськвиконкому про підвищення вартості проїзду в маршрутках було  оприлюднене на сайті Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі