Події

На пожежі в Житомирській області загинули мати з сином, господаря іншого будинку госпіталізували з опіками

22 November 2017, 13:03

21 листопада на пожежі в Радомишльському районі згоріли літня жінка та її 39-річний син, а в Житомирському районі господаря будинку, що зайнявся, врятували товариші.

Про це 22 листопада повідомила прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

«21 листопада о 19:09 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному дерев’яному житловому будинку в с. Потіївка Радомишльського району. Про це рятувальників сповістили сусіди, які відчули запах диму та помітили вогонь, що вже охопив будівлю ззовні», - інформує УДСНС.

Першими до місця події прибули працівники місцевої пожежної охорони Потіївської об’єднаної територіальної громади. Вони встановили, що оселю вже повністю охопив вогонь. Причиною цьому стало пізнє виявлення загоряння. Також за словами сусідів з’ясувалося, що всередині могли перебувати люди.

«Враховуючи інтенсивне горіння, керівник гасіння пожежі прийняв рішення залучити на допомогу додаткові сили та засоби. На місце події прибули бійці 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Під час проведення розвідки всередині житла, в одній із житлових кімнат, вогнеборці виявили тіла двох людей без ознак життя. Ними виявилися 59-річна власниця помешкання та її 39-річний син», - інформують рятувальники.

Пожежу локалізували о 20:44, ліквідували – о 21:46. Вогонь знищив дах будинку та  пошкодив стіни. Загалом до ліквідації загоряння залучалися 11 вогнеборців та 2 пожежних машини.

За даними прес-служби, попередня причина займання – необережність під час куріння, остаточні обставини події встановлюють фахівці.

Того ж дня близько 11 години горів дерев’яний житловий будинок в селі Ліщин Житомирського району. Осередок загоряння знаходився всередині будівлі, полум’ям були охоплені домашні речі. Пожежу локалізували о 11:58, ліквідували ще через годину. Вогонь знищив речі домашнього вжитку.

«З’ясувалось, що пожежу виявили двоє товаришів господаря. В середині кімнати спостерігалося сильне задимлення. На ліжку чоловіки виявили господаря, якого ще до приїзду вогнеборців вони витягнули через вікно на свіже повітря», - повідомляє прес-служба.

Господаря госпіталізували до обласної лікарні з діагнозом «опіки обличчя».

Як повідомляв Житомир.info, з будинку на Сосновій у Житомирі, де 19 листопада 3 години гасили пожежу, врятували напівпритомного господаря.
 
Фото пожежі, в якій загинули син з матір'ю:
 
 
 
Пожежа під Житомиром, де врятували чоловіка: 
 
 
 
Фото УДСНС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі