Влада

Директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін прокоментував свій судовий позов до мера

24 November 2017, 17:26

Директор комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрій Нікітін позивається до мера Житомира Сергія Сухмлина через догану.

Про це в коментарі Житомир.info сказав сам Нікітін.

«У нас літом стався порив каналізаційного колектора по вул. Гонти, 7. Внаслідок чого відбувся виток стоків через колектор штучних споруд до річки Тетерів. В цей же час в Тетереві загинула риба. Багато хто звинуватив в цьому водоканал, навіть йшла мова про те, що буде штраф чи відшкодування збитків водоканалом на суму 7,5 млн грн. Водоканал не поспішав коментувати цю ситуацію, тому що ми хотіли розібратися, хто в цьому винен і що сталося. У вересні ми отримали заключення з ветеринарної інспекції щодо розтину риби, де було написано, що риба загинула внаслідок асфіксії, викликаної спекотною погодою, в наслідок чого вся флора інтенсивно поглинала кисень, його було недостатньо рибі і тому вона задихнулася. В цей самий час в деяких річках Житомирської області та за межами області риба теж загинула, бо стояла спекотна погода. Швидкому ліквідуванню пориву також завадила забудова на наших мережах, що категорично заборонено законом, будівельними нормами. Після того, як ми довели, що водоканал не винний в загибелі риби і в тому, що ми не могли швидко ліквідувати порив, виникла необхідність зняти ту догану, яка була накладена на мене (розпорядженням мера від 21 серпня - ред.). Ми вирішили зняти догану через суд, щоб все юридично правильно було оформлено», - пояснив Андрій Нікітін.

Нагадаємо, на 30 січня 2018 року призначене засідання в Корольовському районному суді м.Житомира за позовом Андрія Нікітіна до Житомирської міської ради та міського голови Сергія Сухомлина про визнання незаконним та скасування розпорядження.

Як повідомляв Житомир.info, колективу КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна в якості нового керівника представили 7 червня 2016 року. 24 травня цього року мер підписав розпорядження про продовження контракту з директором КП «Житомирводоканал» Андрієм Нікітіним до 8 червня 2018 року. 21 серпня директор водоканалу отримав догану за неналежне виконання посадових обов’язків, а 31 серпня мер розпорядився преміювати керівників комунальних підприємств міської ради за ІІ квартал 2017 року: Нікітін отримав премію у розмірі 15% від посадового окладу. З 1 жовтня почали діяти додаткові угоди до кнтрактів з керівниками комунальних підприємств, в яких прописані оклади директорів: у Андрія Нікітіна - 19 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі